Bugun...



5 yıldız alarak tarihe geçti!

Japon üretici Nissan elektrikli otomobil serisine yeni Leaf modelini ekledi. Leaf modeli EuroNCAP’ten 5 yıldız alan ilk elektrikli otomobil olarak tarihe geçti. İşte detaylar...

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2018 16:57

5 yıldız alarak tarihe geçti!

Japon otomobil üreticisi Nissan'ın elektrikli otomobil serisine yeni Leaf modelini ekledi. Ancak Leaf modeli sadece bununla sınırlı kalmamakla EuroNCAP'ten 5 yıldız alan ilk elektrikli otomobil olarak tarihe geçti.

Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı olarak bilinen EuroNCAP, kendine ait belirlediği standartlarıyla güven veren bir otorite oldu. Araçlar ve gelişimleri üzerinde de doğal bir etkiye sahip. Sürücü ve yolcu sağlığını öne alan kriter ve değerlendirmeleriyle neredeyse bütün bir sektöre yön veriyor. İşte bu etkiye sahip EuroNCAP, Nissan’ın elektrikli aracı Leaf’e, kritik çarpışma testleri sonucunda 5 yıldız verdi. 

Bir dizi çarpışma testiyle, yaralanma ve ölümlere neden olabilecek kaza senaryoları üzerinden yön verilen, araç güvenlik seviyesi testlerinde Nissan Leaf, yetişkin korumasında %93, çocuk korumasında ise %86 alarak Euro NCAP’ten 5 yıldız alan ilk elektrikli araba oldu.

Uzmanlara göre, Nissan Leaf’in Euro NCAP başarısındaki en büyük pay Nissan tarafından geliştirilen ProPliot sisteminde. Otomatik olarak trafik akışına ayak uydurabilen bir yapıya sahip sistem, önünüzdeki otomobille aranızdaki mesafeyi belirleyip, aracınızı şeride ortalayarak öndeki otomobili otomatik olarak takip etmekten, trafiğin durumunu göz önünde bulundurarak aracınızı tam olarak durdurma ve trafik hareket ettiğinde de uygun şekilde hızlandırma özelliklerini içerisinde barındırıyor.

Intelligent Mobility Teknolojileri kapsamında geliştirilen ProPilot’ın otomatik park etme özelliğide mevcut.  Sistem, ProPilot Park düğmesine basmanızla birlikte kontrolü eline alarak hızlanma, manevra ve vites değiştirme işlemlerini sizin yerinize yaparak hata payını minimize ederek park yapmanızı sağlıyor.

 




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOBİL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI