Bugun...



Aston Martin yeni canavarı DBS Superleggera'yı tanıttı!

ngiliz otomobil üreticisi Aston Martin yeni Super GT modelini, yani DBS Superleggera'yı tanıttı. Şirketin yeni canavarı 715 beygirlik V12 Motoru ile dikkat çekiyor. İşte yeni Super GT model hakkında tüm bilgiler...

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2018 16:57

Aston Martin yeni canavarı DBS Superleggera'yı tanıttı!

İngiliz firma Aston Martin yeni canarı DBS Superleggera'yı sonunda tanıttı. Şirketin yeni Super GT modeli, hem DBS hem de Superleggera isimlerinin geri dönüşünü sağlıyor. İngiliz üreticinin şu ana kadarki en dikkat çeken tasarımlarından birine sahip olan DBS Superleggera, D11'in hafif alüminyum tasarımının bir diğer versiyonuna sahip. 

Peki yeni canavarın özellikleri ne olacak?

Çift renkli tasarımı, aracın çok daha dinamik bir görünüme sahip olmasını sağlarken, Oval tasarımın keskin çizgiler ile birleşmesi, DBS Superleggera’nın alışık olduğumuz Aston Martin tasarımından çok daha sert görünmesini sağlıyor.

Otomobilde üç farklı sürüş modeli bulunuyor. Bunlar; GT, Sport ve Sport Plus adını taşıyor. Aracın alüminyum şasisi, DBS Superleggera’nın çok daha hafif ve güçlü olmasını sağlarken, güçlendirilmiş olan çift salıncaklı çoklu bağlantılı süspansiyon sistemi, aracın yol tutuşunu ve zemin geri bildirimlerini çok daha iyi hale getiriyor.

Twin turbo beslemeli 5.2 litrelik bir V12 motora sahip olan DBS Superleggera, 715 beygirlik bir güce ve 900 Nm torka sahip. 

Geliştirilen bu güç, 8 ileri otomatik şanzımanla arka tekerleklere gönderiyor. 

Otomobil 0’dan 100 km/s hıza 3.4 saniyede, 0’dan 160 km/s hıza ise 6.4 saniyede ulaşabiliyor. Aracın maksimum hızı ise saatte 340 kilometre.

Aston Martin, DBS Superleggera ile V12 motorun egzoz sistemini de yenilemiş durumda.

Dört çıkışlı yeni egzoz sistemi, gazın dışarıya daha iyi atılmasını sağlarken, yarattığı ses ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ayrıca egzoz valfi de değiştirilen sürüş moduna göre açılıp kapanabiliyor.

Aracın donanımlarıda ise; deri döşeme, anahtarsız giriş, anahtarsız motor çalıştırma, lastik basıncı izleme sistemi ve park yardımı ile 360 derecelik bir kamera dahil olmak üzere birçok sistem  bulunuyor. 

Otomobilin bilgi eğlence sistemi tabii ki unutulmamış. Araçta; navigasyon, Bluetooth, telefon hattı, iPod, iPhone ve USB çalma özellikleri bulunuyor. 

Aston Martin CEO’su Andy Palmer, ‘’DBS Superleggera sadece Aston Marin’in geri dönüşünü değil Super GT segmentinin baştan oluşturulması anlamına geliyor. Mükemmel bir tork üreten V12 twin turbo motora da teşekkür etmek isterim. Yeni tasarımı, sürücü odaklı yapısı ve göze batmayan bir formda olmasına rağmen çok güçlü olması sayesinde DBS Superleggera, Aston’un tam olarak amiral gemisidir.’’ şeklinde konuştu.

 

 




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOBİL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI