Bugun...



Cıvan perçemi nedir,nasıl kullanılır?

Cıvanperçemi, antik çağlardan beri dünyada insanlar ve çeşitli kültürler arasında kullanılmaya başlanmıştır. Cıvanperçemi sindirim problemleri, iltihap ve cilt yaraları gibi hastalıkların tedavisi için bir alternatif tıp yöntmemi olarak kullanılmıştır. Cıvanperçemi günümüzde kadınlar tarafından regl dönemi şikayetlerini azaltmak amaçlı kullanılmaya başlanmıştır. Cıvanperçemi nedir, civanperçeminin faydaları nelerdir gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız, işte cıvanperçemi nedir ve cıvanperçeminin faydaları nelerdir sorularının cevapları…

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2018 16:55

Cıvan perçemi nedir,nasıl kullanılır?

Cıvanperçemi antik çağlardan beri çeşitli hastalıklara alternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bunu duymamış olabilirsiniz, ancak 17. yüzyılda, cıvanperçemi bitkisi aslında çok popülerdi. O zamanlarda bu yapraklar şimdikiıspanak gibi tüketilirmiş. Bugün ise sadece çeşitli rahatsızlıklara şifa sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Cıvan perçemii hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor ve civanperçemi nedir, cıvanperçeminin faydaları nelerdir, cıvanperçemi nasıl kullanılır, cıvanperçeminin adet söktürücü etkisi var mıdır gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanı detayları birazdan verdiğimiz bilgilerden öğrenebilirsiniz. 

Cıvan perçemi nedir?

Civanperçemi, kadınlarda hormonal dengesizlik ve sindirimin tedavisi için modern tıbbın bir parçası olan çiçekli bir bitkidir. Bu mütevazi bitkinin kullanım alanları çoktur ve soğuk algınlığı, ateş, menstürasyon problemleri, yeme bozuklukları ve sindirimi tedavi etmek için eski çağlardan beri tıbbi dünyanın bir parçası olmuştur. Cıvan perçemi  papatya ve krizantem ailesinden geliyor, aslında bir bitkidir, ancak hala çoğu kültürde sebze olarak kullanılır. 
Cıvanperçemi türlerine göre boyları 5 veya 10 cm arasında değişmektedir. Cıvanperçeminin özellikle yaprakları tüylü bir yapıya sahiptir. Cıvanperçemi çiçeklerinib rengi de farklılık gösterebilmektedir. Cıvan perçemi çiçekleri beyaz veya krem rengi olarak değişkenlik gösterebiilmektedir. 

Cıvanperçeminden en iyi şekilde faydalanabilmek için bu bitkiyi güneş en tepedeyken toplamak gerekir. Bu şekilde toplanan cıvanperçemi bitkisinden daha fazla yarar sağlayabilirsiniz.
Cıvanperçeminin faydaları 

Cilt yaralarını iyileştirir ve kanamayı durdurur

Civanperçemi yüzyıllardır doğal yara tedavisi için kullanılmıştır. Bu bitkide bulunan kimyasal akidon, kanamayı durdurma yeteneği ile bilinir.  Pudra formunda, sadece kanamayı durdurmak için değil, aynı zamanda ağrılı bir yaraya da toz olarak serpilmektedir.
Ayrıca, doğal bir antiseptiktir, bu yüzden yaraların enfekte olmasını önleyebilir. Bu yüzden pek çok şifa merhemleri anahtar bileşen olarak civanperçemi içerir. eski zamanlarda  civanperçenin savaş yaralarını kanamayı durdurma yeteneği nedeniyle “herba militaris” olarak adlandırılmasının gerçekten şaşırmamak gerek...

 Anti-inflamatuar Özellikleri vardır 

Cıvanperçemi, boğaz ağrısı, artrit, solunum problemleri ve mide ağrıları gibi birçok hastalığın nedeni olabilecek enflamasyonu sakinleştiren flavonoidler ve seskiterpen laktonları içerir. Enflamasyon herhangi bir organda meydana gelebilir,  cıvanperçemi günlük diyete ilaveten iltihaplanmanın önlenmesine yardımcı olabilir.
Sindirim hastalıklarını tedavi eder 

Cıvanperçemi , antiseptik ve antispazmodik özelliklere sahip olup, alt bağırsakta sindirim sorunları sonucu oluşan istemsiz spazmlar civanperçemi ile tedavi edilebilir. Sızan bağırsak, ishal, şişkinlik ve mide krampları gibi durumlar tedavi edilebilir. İçerdiği bitki bazlı flavonoidler, kasları gevşetmek ve spazmları azaltmaktan sorumludur.

Antiseptiktir

Civanperçemi esansiyel yağları ve bitki kendisi için bilinen en güçlü antiseptiktir, doğal bir dezenfektandır ve enfeksiyonlarla mücadele için tıbbi özellikleri piyasadaki diğer herhangi bir geleneksel çözüm tarafından eşsizdir. Dış yaraları iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda antimikrobiyal özellikler içerdiğinden iç enfeksiyonları da önler. Civanperçemi etkilenen bölgedeki kan trombositlerini harekete geçirerek, vücudu enfeksiyona neden olan bakterilerden korumak için koruyucu bir tabaka oluşturur. Civanperçemi esansiyel yağı, yaralara uygulandığında bakterileri tamamen öldürecek kadar güçlü antiseptik etkiye sahiptir. 

Yara izlerini giderir 

Mükemmel yara izi giderme özelliklerine sahip olduğu için kozmetik endüstrisi tarafından ödüllendirilen bir maddedir. Sadece iyileşme sürecini hızlandırmaz, aynı zamanda yara izlerinin görünümünü de azaltır. Civanperçemi yaraları iyileştirmek için, ağız yoluyla ya da cilt bakım rutinlerinizde kullanmanın birçok yolu vardır. Anti-inflamatuar özellikleri aynı zamanda yaraları çevreleyen tahriş ve kızarıklığı da sakinleştirir.

Hormon Dengesini düzenler 

Hormonal dengesizlik genellikle PMS döngüsüyle el ele gelen kısa süreli bir durumdur; Ancak, bu her zaman böyle değildir. Hormonal dengesizlik kalıcı bir durum olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Diyetinize civanperçemi eklemek vücudunuzdaki hormonları dengelemeye yardımcı olabilir. Hormonal dengesizlik bazen düzenli bir adet döngüsü almamanızın nedeni olabilir, bu durum amenore olarak bilinir. Bu durumu tedavi etmek için keklikotu gibi diğer bitkilerle kombine edilebilir.

Tansiyonu dengeler 

Vücutta yeterli kan akışını sağlayan vazodilatatör ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir. Aynı zamanda kan basıncını düşürmek için sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Araştırmalar, civanın hipertansiyonu olan hastalarda kan basıncını düşürdüğünü göstermektedir. 

Astım hastalığına iyi gelir 

Civanperçemi oksijen ve kan dolaşımını kolaylaştıran sakinleştirici özelliklere sahiptir ve solunum sistemi için de aynısını yapar, astım semptomlarını hafifletir. Bronşları gevşetmede ve enflamatuar hava yollarını sakinleştirmede yardımcı olan bronkodilatör etkilere sahiptir.

Cıvanperçeminin cilde etkisi 

Cilt bakım ürünleri ve merhemler civanperçemi esansiyel yağları ve egzama ve sakin cilt iltihabını temizlemeye yardımcı olan özleri içerir. Akne izleri de taşıyıcı yağlara ilave edildiğinde civanperçemi esansiyel yağı ile iyileştirilip tedavi edilebilir. Civanperçemi çayı, cildin hücre yenilenmesini arttırmak için vücudu temizlemenin mükemmel bir yoludur.
Rahim kanseri önleyici ve aynı rahim ağzı kanserinii tedavi edici etkisi olduğu bilinmektedir.

Cıvanperçemi nasıl kullanılır?

Prof Dr. İbrahim saraçoğlu cıvan perçeminin özellikle kadınlar için bulunmaz bir nimet olduğunu dile getirmiştir. Hem rahim kanserini önleyici etkisi sayesinde hem de regl sancılarını tedavi etmesi sebebiyle kadınların muhakkak kullanması gerektiğini belirtiyor. 

Peki cıvanperçemi nasıl kullanılır?

Prof. Dr. ibrahim saraçoğlu kadınların regl sancılarını ve rahim kanserinden korunmaları için günde iki defa çayınını içilmesini tavsiye ediyor. 
Aynı zamanda saraçoğlu yumurtalıklarda meydana gelen iltihaplanmayı da cıvan perçemi bitkisinin iyileştirdiğini söylüyor. 
Aynı zamanda Saraçoğlu karaciğerde meydana gelen yağlanmayı cıvan perçemi kürü içerek tedavi edebileceğinizi söylüyor. 

Cıvan perçemi kürü nasıl hazırlanır?

1 tatlı kaşığı cıvanperçemi 
1 su bardağı kaynayan suda kısık ateşte 4 dk demlenir. Soğuduktan sonra süzülür. 1 hafta boyunca akşam yemmeklerinden en az iki saat sonra içilir. Bu karışım içildikten sonra herhangi bir şey yiyip içilmez.


 




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI