Bugun...



Hyundai Kona'ya dizel seçeneği eklendi

Hyundai, geçtiğimiz günlerde sunduğu yeni crossover modeli olan Kona'nın benzinli motor seçeneklerinin yanına yeni dizel motoru da ekleyerek satış rakamlarını yükseltmeyi hedefliyor. İşte detaylar...

facebook-paylas
Tarih: 18-07-2018 16:57

Hyundai Kona'ya dizel seçeneği eklendi

Güney Koreli şirket Hyundai, elektrikli bir versiyonunu da satışa sunmaya hazırlandığı Kona modeline benzinli motor seçeneklerinin yanı sıra  dizel seçeneğide ekleyeceğini açıkladı. Kullanıcılar Kona'yı dizel motor ünitesiyle de satın alabilecekler.

Nissan Juke ve Seat Arona gibi otomobillerle rekabet eden crossover-SUV, dizel versiyonunda önden çekişli bir sistemi ve iki farklı güç seçeneği sunacak 1.6 litre hacmindeki CRDi üniteyi kullanacak. Giriş seviyesinde 115 bg güç üretecek bu motor, üst versiyonunda ise 136 bg gücünde satın alınabilecek. Hyundai, yeni dizel ünite ile satış adetlerini yükseltmeyi hedeflediğini aktardı. 

Diğer Hyundai modellerinden daha farklı bir tasarıma sahip otomobil hakkında açıklama yapan firmanın tasarım patronu Peter Schreyer; “Bu canlı ruhu somutlaştırmak için çok çaba sarfettik. Hyundai Kona sıradışı bir otomobil. Geçmişten beri duyguları olan bir kompakt otomobil üretmek istiyorduk. Kona, sürücüsünün üzerinde sert bir espresso ile aynı etkiyi bırakıyor.” dedi.

İsmini Hawaii’deki bir sahilden alan Hyundai Kona, Tucson ve Santa Fe’nin ardından firmanın 3. crossover-SUV modeli konumunda.

 




Kaynak: www.milliyet.com




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER OTOMOBİL Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI