Bugun...


Adnan Güllü

facebook-paylas
ELBİSTANLI İŞ ADAMI ORHAN ÇİÇEK’İN BAŞARI ÖYKÜSÜ
Tarih: 20-11-2018 15:02:00 Güncelleme: 20-11-2018 15:02:00


Elbistan’ın Yukarıpınar (Tepebaşı) köyünden yoksul olarak çıkıp, Aydın–Didim’de oteller zinciri oluşturan iş adamı Orhan Çiçek’in öyküsü:

                Didim Aelbistan Otel' zincirinin (Aristo ve üç Aelbistan Otel) sahibi Orhan Çiçek ile otelcilik hakkında söyleyişte bulunduk. Elbistan'ın Yukarıpınar Köyünden çıkan garip bir Anadolu insanın girişimcilik ruhunun Didim’ de nasıl tecelli ettiğinin hikâyesini hayretler içinde dinlerken, bu insanların bugün ki vitrinlerini oluşturma yolunda hangi basamaklardan ne zorluklarla geçtikleri hikâyelerini gösterdiler.  Etkilenmemek mümkün değil. Çünkü bunların öykülerinin gençlere örnek olacağına yürekten inandım. Kutlarım Orhan Çiçek...

Orhan Çiçek kimdir? Yukarıpınar(Tepebaşı) köyünden Hasan ve Altuney çiftinin altı çocuğundan biri olarak dünyaya merhaba dedi. İlköğretimini kendi köyünde tamamladı. Ancak yoksulluk nedeniyle, orta öğretime gidemedi. Bu yüzden çocuk denilen yaşta kendisini iş dünyasının içinde buldu. O da diğer çocuklar gibi “taşı toprağı altın “ denilen İstanbul’a sürüklendi. Her türlü işte çalıştıktan sonra, vakti gelince o da her Türk vatandaşı gibi vatan görevi için kendini asker ocağına attı. Bitirir bitirmez soluğu Rusya’da aldı burada otel işçiliğin yanı sıra zamanla inşaat işlerine de girdi. Kısa zamanda kendi işini kurdu ve ilk büyük paraları burada kazanmaya başladı. Ancak sevdalısının Fransa’ya gideceğini duyar duymaz, Fransa yolunu tuttu. Çünkü sevda bütün duygularının yanı sıra hayata olan bağlılığını da etkiliyordu. Onun başkasına kaptırırım duygusu içinde olduğundan, Rusya’da ki düzenini bozma pahasına olsa Fransa’ya kendini attı.

Ancak onun bir adı daha vardı: “Başarı” Orada kısa zamanda kendini ispatlama imkânı buldu ve Restaurant,  bakkallık ve gayrimenkul işlerine girerek iş adamı olma yolunda tırmanışa geçti. Çalıştığı her bölümde başarıya imza attı.  Bu arada da kara sevdası olan (Sakine Hanım) ile hayatını birleştirince ve mutluluğun getirdiği o moralle vatan özlemine daha fazla dayanamadı ve yatırımlarını Türkiye'ye aktarma kararı aldı.

Böylece Türkiye’de yaptığı araştırmalar neticesinde birikimlerini Aydın Didim’e yönlendirdi. Burada ilk otelini Didim Altınkum’da ortak olarak Aristo Oteli’ni açtı. Daha sonraları Aelbistan oteller zincirini kurmaya başladı.  Başardıkça zincirin halkasını artırmayı sürdürdü ve hala sürdürmeye devam etmektedir. Kendisi işini şöyle özetliyor: “ Hangi işi yaparsan yap otelcilik ayrı bir dünyadır, bu işi yapanlar hayat üniversitesini başarı ile bitirenlerdir” diyor. Çünkü otellerin her odası ayrı kültürlerin hikâyeleri ile doludur.

Maraş coğrafyasında ki gençlerimize örnek olsun. Çalışarak her şey başarılacağının en somut örneğidir Orhan Çiçek’in yaşam öyküsü. Yolun ve bahtın açık olsun güzel ve dost insan.

Adnan GÜLLÜ Eğitimci-Yazar



Bu yazı 4354 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI