Bugun...


Ecz. Serkan Gül

facebook-paylas
SİZE KUÇAK AÇANLA DALGA GEÇMEK!
Tarih: 03-11-2021 20:47:00 Güncelleme: 03-11-2021 20:47:00


Son birkaç gündür sosyal medyada özellikle Suriyeli sığınmacıların muz yeme videoları dolaşıyor, peki bunu neden yapıyorlar ve biz neden böyle basit bir olayı köşemize taşıdık? Alt satırlarda bu sorunun cevabını bulacaksınız ve inanın hiç hoşunuza gitmeyecektir! Çünkü bir Türk vatandaşı olarak beni çok kaygılandıran ve bu güya sığınmacı olan bu tiplerin gelecekte başımıza nasıl bela olacaklarını gösteren çok net bir gösterge oldu bu olay.

İçimizden bir vatandaşımız bir sokak röportajında ekonomik kriz nedeniyle muz alamıyorum diye haykırıyordu, bu olaydan sonra, kendilerine kucak açan Türk milleti ile dalga geçmek için birçok Suriyeli sosyal medyada muz yerken çekilmiş görüntüleri yayınladı. Tabi sonrasında vatandaşlarımızın şikâyetleri üzerine bunların birçoğu yakalandı ve sınırdaşı işlemleri başlatıldı. Bugün sınır dışı etsek bile muhtemelen yarın yine kaçak olarak ülkemize gelecekleri için korkuları da yok!

Burada esas mesele size savaştan kaçıp gelmeniz için sınırlarını açmış bir ülke ve topluma minnet duymak gerekirken zerre kadar saygı duyulmaması!

Ebetteki birkaç kendini bilmezin yaptıkları tüm sığınmacılara mal edilemez, fakat ülkemize gelecekte sorun yaratabilecek, aralarında belki de birçok suça karışmış ve karışma potansiyeli çok yüksek olan insanın bulunabildiği bu tiplerin ülkelerine geri gönderilip tekrar gelmelerinin önlenmesi gerekmektedir!

Bir insan kendisine zor durumda el uzatan bir topluma zerre kadar saygı duymuyor ve bunu da gözümüze soka soka gösteriyorsa artık bu noktada bunları yapanlara çokta mazlum gözüyle bakmaya gerek yoktur. Adabıyla yaşayıp, sevmese bile saygısını gösterip işine gücüne bakıp yaşamını sürdürmeye çalışanların elbette devletimiz ve toplumumuz nezdinde yeri başkadır ve onlara diyeceğimiz olmaz. Bu ülkede yaşayan herkesin toplum kurallarına, yasalara uymak mecburiyeti vardır! Her nasıl ki Avrupa’ya göçüp giden vatandaşlarımız o ülkelerdeki yasalara ve toplum kurallarına tamamen uyarak yaşamlarını devam ettiriyorsa bizim ülkemizdeki tüm yabancılar da bu kurallara uymalıdır. Uymuyorlarsa devlet gereğini yapacaktır!

Suriye’de savaşın artık çok azaldığını ve çok küçük bir alanda iç sorunların kaldığını görebiliyoruz. Ülkemizin ne ekonomik olarak nede kültürel olarak bu insanları taşıyacak gücü kalmadı. Türk devleti ve milletinin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığı aşikârdır. Bu noktadan sonra bu sorunun çözümü bu insanların ülkelerine güvenli dönüşlerinin sağlanmasıdır.

Bu yıl 98. Yaşını kutlayan Türkiye Cumhuriyeti büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda bölgenin barışını sağlamak için elinden geleni yapacaktır, bu hem bizlerin hem de komşularımızın güvenliği için gereklidir. Daha güzel bir dünya için, savaşların olmadığı, insanların ölmediği gelecek güzel günler umuduyla sağlıkla kalın.

Ecz. Serkan Gül



Bu yazı 3287 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI