Bugun...


Faruk Tamer

facebook-paylas
BİR YILDÖNÜMÜ VE KOCATEPE’DE “YA İSTİKLAL YA ÖLÜM!" DERKEN
Tarih: 28-08-2020 23:02:00 Güncelleme: 28-08-2020 23:02:00


23 Ağustos 1921 de başlayıp 22 gün ve 22 gece süren Sakarya meydan muharebesinin bir yıl sonrasında; 1922 yılının 25 Ağustosu 26 Ağustosa bağlayan gecede Afyon-Kocatepe de Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığında başlayan Büyük Taarruz, Türk Ordusunun galibiyeti ile sona ermeseydi eğer; bugün vatan diye sarılacağımız bir toprağımız kalmaz, tarihimizle övüneceğimiz kimliğimiz olmaz, karanlıklar ve cehalet içinde kaybolup giderdik.

Kocatepe, Türk Milleti’nin kaderini değiştiren tarihlerin yazıldığı, düşmana etten duvar örüp geçit verilmediği, Çanakkale savaşlarımız gibi, bir milletin, ya var, ya yok olması gibi 2. kez kaderine tesir ettiğinin gösterildiği ve Ankara’ya ramak kala düşmanın durdurulduğu ve nihayi darbenin vurulduğu bir saha olup, Sakarya kadar unutulmaz anıt yerlerimizden biridir.

26 Ağustos, Büyük Taarruz emrini alan Türk Ordusunun, bütün varını yoğunu ortaya koyarak zafere koştuğu bir ölüm kalım savaşının başlangıç noktası.

“Ya istiklal, ya ölüm” andıyla birçok cephede ve meydan muharebesi olarak devam eden bu kutsal savaş;  26 Ağustos sabahından, 30 Ağustos’a, oradan 09 Eylül’e ve 24 Temmuz’da Lozan’a uzanan yolu başarıya ulaştıran Kocatepe, 97 yıldır orada bütün ihtişamıyla duruyor..

Muharebelerin başkomutanı Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Faruk TAMER



Bu yazı 4593 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI