Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
Yırtıl Emekli Yırtıl!
Tarih: 11-10-2018 03:45:00 Güncelleme: 11-10-2018 03:45:00




Ne yazık ki emekliyim! Eğer başka işler, ek işler ve yırtınırcasına çaba göstermesem ailem aç kalacak. Bırakın yoksulluk sınırını açlık sınırının bile altında yaşamaya mahkûmum. Elbette Allah’a şükür ama beni ve milyonlarca emeklinin bu duruma muhtaç kalmasına sebep olanlara acaba ne kadar şükür edelim?
Milyonlarca emekliye verilen 60 TL zam yüzde bilmem kaç büyüyen Türkiye’nin zavallı bir yansıtılmasıdır. Zaten 1 ay sonra emeklinin alacağı para yüzlerce çeşit ev ve kişi ihtiyacına ZAM (Pardon fiyat güncellemesi veya zoraki memleket sükûneti için ayarlama) ile yok oldu gitti. 
Birde GURURLA(!) kıyaslama yapıyorlar. Bilmem kaç yılında emekli maaşı şu kadardı bak şimdi bu kadar diye. Tamam, o zamanlar da emekli maaşı düşüktü ama o maaşla 9 çeyrek altın alınırken şimdi ve 2018’de 6 çeyrek altın alınabiliyor. Ölme emekli ölme yaz gelince (Çok beklersin) maaşın çoooooooooooook olur! 
Devlet yetkilisi bile Cenk Tosun’un İngiltere’ye transferinden cari açığa katkı bulunduğunu ifade edebiliyorsa(!), milyonlarca emekli kim bilir nerelere transfer olmalı. En mantıklısı nedir biliyor musunuz? En iyi transfer öbür dünyaya transfer! Allak korusun ama önce milyonlarca emekliyi DEVLET korumak zorunda değil mi?
Emekliye 60TL civarında zam. Ayda 200 çeşit ev ve ihtiyaç girdisi var. OHAL’de aylık 150 TL açık var. Açığınız kapatın bakalım nasıl kapatırsanız? Yırtıl emekli yırtıl. Belki yırtılma sana emek harcadığın için ek ZAMMM (Yine pardon fiyat güncellemesi veya ayarlaması) olarak geri döner. Neremizle güleceğimiz şaşırdık valla!
 


Bu yazı 3791 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI