Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
BAYRAKLAR YARIYA İNSİN!.. HEMEN! ŞİMDİ!
Tarih: 15-02-2021 23:11:00 Güncelleme: 15-02-2021 23:11:00


Türkiye, unutulmaz bir acıyı, terör olayını ve acıya daha yaşadı. Dünya güzeli, Cennet vatanımızda milyonlar yine yüreklerine düşen şehitler ateşi ile yandı. 13 vatan evladını kaybetmenin acısını 83 milyon yaşıyorsa eğer neden ulusal yas ilan etmiyoruz. Kimsenin adını dahi hatırlamadığı bir Arap Kralı için TÜRK Bayrakları yarıya inip, Türkiye’de 3 gün yas ilan ediliyorsa, ayını gün vatan için toprağa düşen canlar için neden yas ilan edemiyoruz?

Bir Arap Kralı yakın bir geçmişte hayatını kaybettiğinde Türkiye 3 gün yas ilan edip, Türk bayrakları yarıya indirilmişti. Kaç kişi biliyor o kralın adını? Kim hatırlıyor. Ulusal kahramanımız mıydı? Vatanımız için neler yapmıştı? Türkiye Cumhuriyeti Devleti adının bile hatırlanamayacağı biri için neden ulusal yas ilan eder, bağımsızlık sembolü bayrağını yarıya indirir?

Türk Bayrağı bir Arap Kral için yarıya indiriliyorsa, Türkiye Cumhuriyetinde 3 gün, tam 3 gün yas ilan ediliyorsa (Gerçi şimdi bunu hatırlayanlar bile yoktur) bir günde 13 yiğidini, vatan aslanını, vatanseverini, Mehmetçiğini, emniyet görevlisini kaybedilmesinde kıllar kıpırdamıyor, akıllara gelmiyor. 

Böyle bir acı hiç unutulmaz, unutulamaz. Bir günde 13 Türk Evladı bir mağarada teröre kurban veriliyor, acılarla yürekler yanıyor, gözyaşları arşa çıkıyor, yas mas yok! Yazık.

Elbette onlar şehitlerimizdir, vatanseverlerimizdir, sonsuza dek minnet ve şükran duyulacak kahramanlarımızdır. O halde neden böylesine bir büyük acı karşısında tüm yürekler kan ağlarken, onlara minnet ve şükran adına ulusal yas ilan edilmez.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, adının bile hatırlanmadığı bir elin kralı için 3 gün ulusal yas ilan eder, TÜRK Bayrağını ülke genelinde yarıya indirir de öz vatanseverleri ve şehitleri için bunu yapmaz veya yapamaz. Elin Kralına duyulan saygı, sevgi, minnet, şükran, sahiplenmek, bizim canlarımız için duyulmaz?

Terör kurbanı 13 evladımız için ulusal yas ilan etmek için daha ne duruyoruz. Bu günkü yaşamlarını, iktidarlarını, makamlarını, saltanatlarını ve güzel değerlerini elinde bulunduranlar her şeylerini vatan için canlarını feda eden şehitlerimize borçlu değil mi?

Ben, elbette hiçbir şekilde ulusal yas tutmak zorunda kalmamayı diliyorum. Elbette Türk Bayrağının yarıya inmesini asla düşünmek bile istemiyoruz. Ancaaaak, neden elin Arabi Kralına, çarşıda sorsan adının bile akla gelmeyeceği birine karşı böyle bir devlet anlayışı gösteriliyor? Bu vatan için 5 yıl 6 yıl esir alındıktan sonra, kurtarılmayı, evlerine dönmeyi, vatanlarına kavuşmayı beklerken bir mağarada infaz edilmelerinin ardından şehit olan vatanseverlerimiz için ulusal yas ruhunu yansıtamadık?

Tarih bir acı sayfa daha yazdı vatan topraklarına. 13 Şehidimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum. Ateş düştüğü yeri yakar derler ama inanın tarih o ateşte yanacak birilerini de gelecekte ortaya çıkarır. Ruhunuz şad, mekânınız Cennet olsun.  Sizlere layık olamayanlar utansın…  Hemen şimdi ulusal yas ilan edilsin, bayraklar asıl şimdi asil şehitler için yarıya insin…



Bu yazı 4012 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI