Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
SESSİZ SİYASET
Tarih: 23-07-2018 21:10:00 Güncelleme: 23-07-2018 21:10:00


30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine çok az bir süre kala, Elbistan siyasetindeki akıl almaz durgunluk ve sessizlik değişik yorumlara ve değerlendirmelere yol açıyor. AK Parti’den büyük bir medeni cesaret gösteren Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği’nin aday adaylığı açıklaması takdir ve alkış alırken, Belediye Başkanı Durmuş küçük dâhil başka hiçbir aday adayından tık bile çıkmaması, “Fırtına Öncesi Sessizlik” olarak değerlendiriliyor. MHP kanadında 2 aday adayının siyasi ahlakla ortaya çıkıp Abdullah Paksoy’un MHP Genel Merkezi tarafından aday olarak gösterilmesinin ardından köşeye çekilmeleri “Sadakat” olarak yansırken, Eski Başkan Paksoy’un da bir an önce sahneye çıkmasını dört gözle bekleyen MHP’liler büyük heyecanı “Ne oluyor?” şekliyle değerlendiriyorlar.

                Elbistan, Elbistan olalı böyle “Sessiz Siyaset” dönemi görmedi. 11 yıllık iktidarın gücünü elinde bulunduran AK Parti, Elbistan’da ilk defa bu kadar, sessiz, yorumsuz ve dikkatli bir strateji izlerken, bu durumu hayra yoranlarda var, hayra yormayanlarda. Doğan Belediye Başkanı Cengiz Mezdeği’nin örnek ve takdir toplayan medeni cesaret dolu aday adaylığını açıklamasının ardından, başka hiç kimsenin aday adaylığını açıklamaması kafalarda “Acaba!” sorusunu akla getiriyor.

                Belediye Başkanı Durmuş Küçük her ne kadar aday adaylığını açıklamasa bile son dakika golleri, açılışları ve atakları ile “Elbette Ben Adayım” izlenimi verirken, her ne şartlar altında olursa olsun bu durumun sessiz olarak kalması kafaları karıştırmaya devam ederken de çeşitli alanlardaki hizmet başarılarının yanı sıra iç çekişme ve karşı duruş ile bir nevi gözdağı verilen Belediye Başkanı Küçük, ilginç bir strateji ile durumu görmemezlikten geliyor ve sanki “Siz İşinize Bakın. Bir bildiğim var” demek istiyor gibi. Ancak en verimli ve heyecanlı günlerin yaşanması gereken Elbistan’da Cengiz Mezdeği’den başka aday adayının çıkmaması, kimilerine göre Mahir Ünal’ın bir seçim stratejisi ve akıllı politikacılığı. Sağırın bile duyduğu, körün bile tabiri caizse gördüğü her şeyi Mahir Ünal’ın görmemesi, duymaması mümkün değil. Kurt politikacının elbette bildiği çok şeyler var. Ancak durum değerlendirmesi ve aday tespiti yapması onun içinde hiç kolay değil gibi.

                Başka ve çok önemli bir konu ise kendilerini Elbistan Seçmen Platformu olarak lanse eden ESP’nin etkin ve iz bırakan duruşları da durumu ilginç bir yön verir gibi. Ateşle dans edenlerin duruşu sanırım ciddiye alındı gibi..

                Peki AK Parti Elbistan’da bu ilginç, yoruma açık ve sessizliğine devam ederken MHP’de neler oluyor ve yaşanıyor. Yemliha Özcan ve Hulusi Alagöz, aday adayı olarak çıktılar, aslanlar gibi seçim ve adaylık çalışmalarını yaptılar ancak MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından Bengü Türk’te yapılan canlı yayınla Elbistan Belediye Başkan Adayının Abdullah Paksoy olarak açıklanmasının ardından, birazcık serzeniş olsa da MHP’ye tam sadakat bilinci içinde kenara çekildiler ve parti için var olacaklarını dile getirdiler.

                MHP tarafında ilginç olan Bengü Türk Televizyonunun canlı yayını ile tüm Türkiye’ye MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından duyurulan “MHP Elbistan Belediye Başkan Adayı Abdullah Paksoy” anonsu kimse kusura bakmasın ama sanki orada kaldı. Büyük heyecan yaratan, rakiplerinin istemediği bir aday olarak sessiz kalış partililerin MHP gibi dinamik seçmenin istediği durum değil. Bakalım Abdullah Paksoy, ne zaman ofisinden çıkıp ta “Bismillah. Ben geldim” diyecek.

                CHP ise bırakın sessizliği elindeki milletvekili bile Ankara’ya kalıcı olarak yol alırken, İlçe Başkanlığı hala onun bunun açıklamalarına ve davranışlarına yazılı bültenle açıklama yapmaya devam etsin. CHP’ye yakışmayan bu durumu, aday adaylığını ve gelişmeleri CHP kamuoyu bilmek için, illa ki başka bir partinin ve kişinin açıklama yapması ve buna karşılık yazılı kâğıttan yazı okunması mı gerekli? Başkan Naci Göçmen, bir yazılı açıklama daha yapsa da, “CHP Elbistan’dan Belediye Başkan Adayı Çıkarmıyor” söylentilerine açıklık getirse. Onlarda da ses ve tık yok.

                Bakalım Elbistan’da ki “SESSİZ SİYASET”  ne zaman noktalanacak ve Elbistan geleceğini teslim edeceği kişiyi vitrine koyacak?



Bu yazı 2873 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI