Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
ELİP’i Göz Ardı Etmeyin!
Tarih: 23-07-2018 21:10:00 Güncelleme: 23-07-2018 21:10:00


Elbistan’da yeni bir halk hareketi başlıyor. Hem de şimdiye kadar yaşanan halk hareketlerinin en etkilisi, en anlamlısı ve en kapsamlısı. “Bir Olalım İl Olalım” Elbistan-Afşin-Ekinözü-Nurhak Platformu (ELİP), Elbistan’ın Kahramanmaraş Büyükşehir’in mahallesine dönüştüğü düşüncesiyle tam bir birliktelik içinde ilk adımlarını atmaya ve meyvelerini almaya başladı. Her siyasi düşünceden, her kesimden, her köy ve mahalleden muhtarların desteklediği, yazar, iş adamı, oda, dernek gibi sivil toplum örgütlerinin de içinde yer aldığı ELİP’e destek her geçen gün artmaya başladı.

Yıllar önce “Elbistan İl Olsun” hareketiyle Başkent Ankara’ya TBMM ve Cumhurbaşkanlığına yapılan ziyaretlerde gerçekleşen birlik ve beraberlik ruhu aradan geçen yıllar içinde bir kez daha alevlendi. Kahramanmaraş’ın Büyükşehir Belediye olmasının ardından, Elbistan’ın adeta mahalleye dönüştüğü düşünen platform üyeleri yeni bir hareket içine girerek, bölge halkın desteğini artırarak almaya başladı.

Birkaç kişiyle çıkılan yolda yapılan görüşmeler, ziyaretler, müracaatlar ve halkla buluşmalar deyi yerindeyse cuk oturdu ve sanki yeni bir uyanış ve hak isteyiş hareketi başladı. AK Parti, CHP, MHP hatta aşiret ve alevi kesimlerinde katılım sağladığı son buluşma gösterdi ki Elbistan halkı geleceğinin çalınmasına tavizsiz ve tam karşı.

Fatih Vicdan, Mehmet Emin Kılıç, Hamdi Güllü, Hasan Basut, Mehmet Dal, Kadir Küçük, Ramazan Kaya, Erol Bekçi, Kemal Öksüz, Ahmet Özal ve Poyraz Poyrazoğlu ile kurulan Elbistan adına “Bir Olalım İl Olalım Platformu”na katılım her geçen gün artarken, yaşanan ve sergilenen bu birliktelikte büyük bir Elbistan sevdalılığı sergileniyor. Yazarlar, şairler, esnaflar, sivil toplum örgütleri, odalar, vakıflar, dernekler, esnaflar ve vatandaşlar Kahramanmaraş Büyükşehir’in Elbistan’ın hak edilen kutsal geleceğinin çalındığına hatta gasp edildiğine inanıyor.

Şunu samimiyetle ifade edebilirim ki Elbistan’da 32 yıllık gazetecilik hayatımda ve Elbistanlılığımda böylesine bir oluşuma ilk defa şahit oluyorum. Gerçekten gözden kaçabilir, söylenmeyebilir, göz ardı edilebilir ama, bu oluşumda her siyasi parti ve düşüncenin yanı sıra Kürt kardeşlerimizin, Alevi vatandaşlarımız da olması Elbistan’a olan sevginin işareti olarak yansıyor. Kimseyi ayrıştıracak değilim, hani Atatürk’ün güzel bir vatana bağlılık sözü var, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” diye. Yaşanan, sergilenen, oluşan ve gittikçe büyüyen bu halk buluşmasında ilk etkileyici izlenimim “söz konusu Elbistan’da gerisi teferruat” olarak bana yansıdı.

Hükümet programında yok deniliyor ama bir hak arayışı olarak ELİP’in bu girişimi, katkı sağlayanlar, katılanlar bu oluşuma katkı sağlayanları tarih yazacaktır. “Bir yazı yaz şişeye koy denize at biri gün bulurlar” misali bu anlamlı halk hareketine katılanları Elbistan tarihi yazacak bu sıra dışı ve halklı mücadeleyi alkışlarla anacak. Yani kıssadan hisse olarak, “ELİP’i sakın ola ki göz ardı etmeyin.” Saygılarımla. Yolun açık olsun ELİP Elbistan ve bölge halkı seninle.

Haaa.. şu da var ki bu olumuma destek vermeyenler, istemeyenler, çomak sokanlar olacak. Onlarda bu güzelliğin dışındaki karalar olarak tarihteki yerini alacaktır. Ben Elbistanlıyım. İl olmak belki hayal olabilir ama benim belediyemin üzerine başka belediye istemiyorum. Verin benim belediyemi, Verin benim geleceğimi. Ben benimle yaşayanlarla paylaşmaya devam etmek istiyorum. Şu da yanlış anlaşılmasın. Kahramanmaraş benim ilim. Seviyorum Maraş’ımı ama lütfen geleceğimize el uzatmasın. Bir haklı mücadele yolunda şimdilik duygularım bu kadar bir kez daha saygılar.



Bu yazı 3657 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI