Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
SEN NEYMİŞSİN BE EYYY MERKEL ABLA?
Tarih: 03-02-2021 22:09:00 Güncelleme: 03-02-2021 22:09:00


Almanya Başbakanı Merkel, 15 yıllık Başbakanlık dönemini noktaladı. Ülkesine ve Dünya ülkelerine göre başarılı hizmet dönemlerini geride bırakan Merkel, Almanya’yı Dünya ve Avrupa ülkeleri arasında en saygın konumda yer edinmesine etkin bir siyasetçi olarak Dünya tarihine adına yazdırdı. Üstelik görevini bırakırken ülkesindeki tüm siyasilerin ve Alman halkı ile birlikte Almanya’da yaşayan insanların alkışları ve takdirleri arasında.

Eyyy! Merkel, yaklaşık 85 milyon nüfusunla Almanya’yı 15 yıl yönettin. Türkiyeli gurbetçilerinde bulunduğu ülkende, sana kimse diktatör demedi, tek kişilik insan demedi, saray kadını demedi. Bir ülkeyi 15 yıl yönettin ve görevi kendi isteğinle bırakırken tüm ülke halkından takdir topladın, hayranlık kazandın, alkış ve güzel dileklerle yeni yolculuğuna çıkmayı tercih ettin.

Özellikle son 2 yıldır asrın salgını ve belası Koronevirüs ile öyle bir mücadele ettin ki evden çıkmama ve kapanmalarda esnaflarına insanlarına, halkına ekonomik bedel verdin. Dışarı çıkmayın evde kalın dedin, Esnafa ve insanlara maaş verdin, destek verdin. Elbette bu durum son görünen üstün başarındır.

Bu başarıların yanı sıra ülke ekonomisini üst düzeye çıkardın, ülkeni Avrupa’nın lideri konumuna getirdin. Mütevazı yaşantında sadece Almanya’ya değil, Dünyaya örnek oldun. Alışverişe giderken bile yanında sadece 1 (Bir) koruma ile gidebilecek kadar güvenli ve saygın bir lider oldun.

Dünyanın büyük ayıbı ve acısı olan Hitler’in bile artığı olmakla itham edilmene rağmen 85 milyon Alman vatandaşın yanı sıra Dünyanın örnek lideri oldun.

Ve aylar, yıllar geçti. Dönem dönem üstüne geçti. Başta Avrupa olmak üzere Dünyaya örnek lider bir kadın ve insan olarak tarihe geçtin. Ülkende hiç kimseye “Senin meşrebin ne?” demedi. Cibilliyetini sormadı. Mezhebini yargılamadı. Sen insan olarak ülkenin ve ülke insanlarının sorumluluğu doğrultusunda ettiğin yemini yerine getirdin.

Eyyy. Merkel, Dünya liderleri arasında sen örnek bir kadınsın, insansın. Bu tespit benim değil, Dünyanın tespiti ve takdiridir. Almanya’da yaşayan 3 milyon Türk vatandaşı da eminim seni alkışlar ve takdirler ile uğurluyordur.

Eyyyy! Merkel Abla, seni son olarak mütevazı konutundan 1 tek koruma ile aracına binerken hatırlayacağım. Eyyyy! Merkel Abla, insan olarak unvanını hep insanlığın altında gördün. Memleketini, insanları bölmedin. Avrupa’da Dünyada yönetici, kucaklayıcı, birleştirici ve barışçı yaklaşımlarında sözde değil özde lider oldun. Siyaseti insanlık ve medeniyet adına kullandın. 15 yıllık üst düzey Dünya başarılı çalışmalarında geçmişine “tu kaka demedin.” Neyin ne olduğunu bilerek, kabul ederek, geçmişin hata ve suçlarını günümüze artı değer ve düzeltilmiş hizmet olarak sundun.

15 yıllık Almanya Başbakanı olarak tertemiz geçmişinle tertemiz geleceğe yelken açtın. Dindaş değiliz, ırktaş değiliz, belki de fikirdaş değiliz ama güzel değerlerini paylaşmak ne güzel. Almanya seninle daima gurur duyacak Merkel Abla, tek başına bindiğin araçla yolun Türkiye’ ye, Elbistan’a düşerse gel abla misafirimiz ol. Misafir olarak ağırlayacağımız o kadar az insanımız ve büyüklerimiz var ki! Üstelik kurucu değerlerini rencide etmeden gidiyorsun. Darısı başımıza. İnşallah. AMİN.



Bu yazı 4326 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI