Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
GAZ’a Gel GAZ’a. Sen Neymişsin 20 TL?
Tarih: 03-03-2019 21:32:00 Güncelleme: 03-03-2019 21:46:00


Vatandaşların birçoğunda hayat pahalılığı, enflasyon ve geçim derdi yok gibi! Adam diyor ki, “Benim Dolar ile ne işim var?” “Hayat pahalı mı?” Petrol ile ne alakam olabilir?” “Oto gaza ve tüp gaza gelen zam beni etkilemez ki!” Bire, bire, bire şaşan beşer; Hayatının içinde ki bu fiyatlar, pahalılıklar ve zamlar seni içten, derinden ve çok çok yakından ilgilendiriyor…

                Petrol fiyatlarına, akaryakıt fiyatlarına komik ama gerçek fiyat güncellenmesi adına yapılan ZAM, sana ve herkese derin derin giriyor güzel kardeşim. Sen, “Valla ben bilmem 20 TL bilir, Ben akaryakıt istasyonuna gitsem alacağım 20 TL karşılığı oto gazı, benzini, mazotu bilirim. Veririm 20 TL’yi alırım yakıtımı çeker giderim!            “

                Oh ne ala, ne güzel! Bire güzel kardeşim sen 1 yıl önce aldığın 20 TL karşılığı yakıtla 30 ve 40 kilometre ulaşım sağlıyordun. Bir yıl sonrasında ise bu ulaşım metresi yarı yarıya düştü. Yani 20 TL saplantısı ile yüzde 50 kaybettin. 15-20 kilometre sana ikramiye oldu!

                Son günlerde (Sadece oto gazı ele alırsak) 20 TL verdiğinde akaryakıt istasyonuna elbette sana belli oranda gaz dolduracaklar. Ama sen gideceğin yerin ancak yarısına gideceksin, sağlığın yerinde ise gerisini tabanvayla sürdüreceksin.

                Daha da son zamana gelelim. Son kez akaryakıt istasyonuna gittiğimde en ucuz olduğunu bildiğim adrese geldim. Ben 20 TL yerine “Doldur 35 TL’lik GAZ” dedim. 20 TL’lik mahrumiyet prangasını kıran biri olarak gurur duydum yani!

                Bir ara gözüm fiyatlara ilişti. O da ne? Oto gazın en ucuz olduğu istasyonda 1 litre GAZ 3.67 TL idi. Pompacıya, “Ne oldu ya Dolar 1.5 aydır aynı durumda. Peki bu durum nedir. ZAAAAM demiyorum da “Fiyat güncelleştirilmesi ne duruma gelmiş? Yine halka ne kadar girmiş” diye sordum.

                Pompacı, “Dolar Molar hikaye. Fiyatlar arttı. ZAM geldi. YERSEN” dedi. Sustum, yutkundum ve içimden bu durumu bize reva görenlere DUA ettim. “Allah bizi bundan daha kötü duruma düşürmesin” diye hayırlı, güzel, muhteşem temennilerde bulundum!

                Kısacası 35 TL değerinde oto gaz aldım diye sevinirken aklıma 20 TL değerinde GAZ alan GAZ severler aklıma geldi. İnanın çok çok yakında “20 TL param ile GAZ alıyorum. Bu GAZ bana yeter. Bana bu kadar GAZ yeter de artar” diyen çok çok güzel vatandaşım. Sen son günlerde ve çok yakında cebinde 20 TL ile gaz almaya gidersen, o paran pul olmuş bile olmaz. Hatta 20 TL pompacıya harçlık bile olamaz. Gideceğin yer neresi ise oraya gidemezsin. 20 TL GAZ ancak senin iyi niyetli GAZ’ın olabilir. Hatta ve hatta pompacı sana “O yıllar önceydi. 20 TL değerinde gaz için elimi pompaya bile uzatmam” derse şaşma ve buna hazır ol.

                Son GAZ’ı aldığım istasyonda pompacı görevliye sordum, “Dolar yerine aylardır duruyor. Bu ZAM(!) Pardon! Fiyatın HALK yararına güncellenmesi nedir?” Görevli ne derse beğenirsiniz?  “Abi ya yorma bizi. Paran varsa gel al, paran yoksa gelme. Fiyatlar dansözlere taş çıkartıyor. Hatta ZAMLAR pardon güncellemeler pompalara sağlıklı, doğru, doğrudan ve devletin iyi niyetli müdahalesi olmasaydı, sen şu anda 1 LT gazı 10 TL’ye alırdın.”

Ben aldım cevabımı, Sende aldın mı cevabını 20 TL vatandaşı? Yakında 20 TL GAZ almak için girdiğin istasyonda GAZ aldıktan sonra arabanı iteklemek için yardım bile isteyecek duruma düşeceksin! Düşeceksin!.. Sakın beni İTEKLEMEK için çağırma haa! Sen 20 TL’ye güven onun GAZ’ı ile GAZ’la….



Bu yazı 4975 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI