Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
Elbistan’dan Bir Yıldız Daha Kaydı Av. Şirahbil Ketizmen’in Ardından
Tarih: 04-11-2019 23:58:00 Güncelleme: 04-11-2019 23:58:00


“Elbistan’dan bir yıldız daha kaydı” sözleri ile inanın abartı yapmıyorum. Kişiliği, karakteri, saygınlığı, mütevazılığı, insanlığı ve dürüstlüğü ile örnek bir insan. 1932 Elbistan doğumlu olan bu güzel insan aramızdan ayrıldı. Kendisini dualarla, şükranla ve saygıyla uğurladık.

                Elbistan’ın en saygın kabilelerinden Ketizmen Kabilesinin bir ferdi olarak memleketinde yaşadı, soluk aldı, çalıştı. Hani derler ya, “Karıncayı bile incitmez” işte Şirahbil Ketizmen inanın tek örnek olabilecek bu değere sahip biriydi.

                Adaletin savunma kanadında meslek edindiği avukatlığı ile meslektaşlarının hepsinden ve tüm zamanlarda takdir gördü, alkışlandı ve örnek alındı. Elbistan’ın ilk gazetesi olan Elbistan’ın Sesi Gazetesinin ilk Yazı İşleri Mesul Müdürü olarak, basın dünyasında yetkili olarak yer aldı. Kabilenin özelliklerinden ve güzelliklerinden olsa gerek hep yardımsever, hep insancıl ve katılımcı biriydi.

                Başarılarla ve güven dolu avukatlık mesleğini onurla sürdürürken, CHP Elbistan İlçe Başkanlığı, Sosyal Demokrat Hakçı Parti (SHP) Elbistan İlçe Başkanlığı ve Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilciliğini kendisine yakışan değerler ile taşıdı. Belki çok incindi ama incitmekten itina ile uzak durdu. Yaklaşık 15 yıl önce kendisiyle Elbistan Kaynarca Gazetesinde yaptığım röportajında mükemmel bir insanı tanımanın gururunu yaşadım.

                Başarılarla, paylaşımlarla, dürüstlükle süren yaşamında öylesine acılar çekti ki inanın “Allah düşman başına vermesin” dersiniz.  87 yıllık yaşamında ilahi takdir olarak kabul etmek gerekirdi 4 evlat bir gelin olmak üzere en yakınlarının dünyadan gitmesine şahitlik etti. Sabır abidesi dense abartılmış olmaz. Bir insan en yakın birini, canından birini bile kaybetse yıkılırken, Şirahbil Ketizmen, sabır taşlarına inat çok acı çekti ama yıkılmadı. Hayatın her şeye rağmen devam ettiğini, yaşamın bir imtihan olduğunun idrakini yansıttı, gözlerinde sakladığı gözyaşları ile.

                Saygıdeğer büyüğüm, babam Bıyıklı Mehmet’in arkadaşı, Elbistan’ın son değeri Şirahbil Amca, seni kaybettik ama değerlerini, güzelliklerini ve insanlığını örnek alan biri olarak seni, rahmet, saygı, şükran ve dua ile anıyorum. Toprağın bol, ruhun şad, mekânın Cennet olsun.

Güzel İnsan Şirahbil Ketizmen’in Yaşamından Bir İnsanlık Anısı:

                Yaşamı boyunca 4 evladını kaybetmenin acısını yaşamış bir insan olarak Şirahbil Ketizmen, oğlu diyaliz hastası merhum oğlu Atıf Ketizmen’i yıllar önce Malatya’ya acil olarak özel otomobili ile götürürkeni Malatya girişinde kırmızı yaşan trafik ışığında durmak ister. Durumun acil olması dolayısıyla, kırmızı ışıkta geçmeleri gerektiğini ısrarı üzerine diyalize giderler ve tedavileri gerçekleşir, Elbistan’a tekrar dönerler.

                Ancak, kırmızı ışıkta geçmenin bir trafik ihlali olduğunu bilen Av. Şirahbil Ketizmen, bu durumu gururuna yediremez. Yapılandan duyduğu rahatsızlığı gidermek ve suçunun cezasını(!) ödemek için satın aldığı Türk Bayrağı ile Elbistan Emniyet Müdürlüğüne giderek kendini tanıtır.

                Kanun adamı olduğunu ve kanun dışı(!) davrandığını, trafik kuralı ihlali yaptığını dile getirir. Affedilmesi dileğiyle durumu anlatır, kendisine de ceza olarak aldığı Türk Bayrağını Emniyet Müdürlüğüne teslim eder ve çıkar gider…. Allah seni 4 hayattayken kaybettiğini 4 çocuğun ve gelinin ile Cennet’te buluştursun. (Amin)



Bu yazı 6197 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI