Bugun...


HASANAKİ

facebook-paylas
İşsizliğin Daniskası: Bir Ailede 3 Üniversiteli İŞSİZ!..
Tarih: 29-10-2019 14:24:00 Güncelleme: 29-10-2019 14:24:00


Türkiye’de genç ve üniversiteli genç işsiz sayısı yüzde 25 ve üzeri olarak değerlendiriliyor. Kimilerine göre “Yok ya!” i kimilerine göre, “Az bile” denilecek olay aslında öylesine çarpıcı ki! “İşsizlik YOK”, “İş Beğenmeyenler Var!” gibi dalkavuklukların dışında gerçek olan bir durumu ortaya koyuyorum. Bir aile var, bir baba var, 3 çocuğunu okutmuş insan var, 3 çocuğu üniversiteyi bitirdiği halde İŞSİZ kalabilen üniversiteli var.

                Elbistanlı güzel, dürüst ve dost insanla dertleşiyorum.  İsmi bende saklı bu güzel dost, 3 evladını, ikiz 2 kız evladı ve 1 oğlunu bu vatana hizmetkâr olsun, devlete ve insanlara faydası dokunsun, ülkenin geleceğinin teminatı olsun (Hep derler ya Gençler Geleceğimizin Teminatıdır) diye okuttu da okuttu. Varlık yokluk demedi, yemedi, içmedi, saklamadı, esirgemedi, parasını pulunu betona, altına, dövize yatırmadı. Yatırımını çocuklarına yani insana yatırdı.

                Bu kimilerine göre “BOŞ” sayılabilen bu vatansever fedakârlık sonunda bu güzel insan 3 evladını okuttu. Cahil bırakmadı. Türkiye Cumhuriyeti Devletine sadakat içinde yetiştirdi. Çocuklarını “Keşke Yunan Kazansaydı” diyebilen mihrakların inadına ATATÜRK’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvencesine emanet etti.

                Vah baba vah! Vah ülkesini seven insan vah! Vah vatansever baba vah! Vah Türkiye Cumhuriyeti Devletine her şeyini kayıtsız şartsız feda edebilen baba vah. Sen 3 evladını uzun yıllar zor ekonomik şartlarda okut, taaa üniversiteye kadar gönder okut, mezun olsunlar ve sonuçta Türkiye’nin bu günkü korkunç, inanılmaz ve hak etmediği gerçekle yüz yüze kal! Bir baba çalışırken, çalışan bir çocuğunun sofraya getirdiği bir ekmek ile mutlu olabilecekken, 3 üniversite bitiren 3 üniversite mezunu çocuğunu evinde ağırla!

                Bu ayıp, bu günah, bu çelişki, bu karşı devrim çabaları Türkiye Cumhuriyeti Devletinin altına konan dinamitten ne farkı var. Biri iktisatçı, biri öğretmen ve diğeri kamu yönetici olan bu 3 genç vatana hizmet etmekten neden ve nasıl mahrum bırakılır?  Bu insanlar, bu okumuşlar, bu güzel ve vatansever insanlar okuduklarının karşılığını alamayacaksa, veremeyecekse bu vatanın hali ne olur?

                Adı bende saklı güzel baba, sen üzülme, çektiğin bu çile; Türkiye Cumhuriyeti Devletine bağlılığının ve sadakatinin bir karşılığıdır. Gelecek için fedakârlık şart. Yani sen yanmazsan, ben yanmazsan TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ nasıl çıkar yarınlara ve ulaşır güzelliklere. Kendinle ve 3 çocuğunla gurur duy. Sizlerin varlığı “Yunan Kazansa” ihanetine karşı verilen vatanseverlik örneğidir.

                Bir çocuğunu okutmaktan mahrum ve aciz(!) kalan ve ekonomik şartlar yetersiz insanlara karşı SEN 3 değeri her şeye rağmen Türkiye’nin, vatanın geleceğine emanet ettin. Üzülme güzel DOST, her şeye rağmen sen ve biz kazanacağız. Vatanseverlik mücadelen, fedakârlık babalığın ve vatana sevdan için seni saygıyla selamlıyorum. Güzel insan Türkiye Cumhuriyeti Devleti Devletine 3 temel taş diktin. Bu gurur sana ve hepimize yeter de artar bile. İyi ki varsın, sizler hep var olun. Çünkü var olmalısınız, var olmalıyız. Geleceğin teminatı olmak fedakârlık ister. Ülke sevdalısı sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum.



Bu yazı 6205 defa okunmuştur.

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI