Bugun...



20 İŞID Şüphelisi Tutuklandı

Jandarma Komutanlığı’nın, terör örgütü IŞİD’e (DEAŞ) yönelik olarak

facebook-paylas
Tarih: 25-05-2021 23:01

20 İŞID Şüphelisi Tutuklandı

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı’nın, terör örgütü IŞİD’e (DEAŞ) yönelik olarak son dönemde düzenlediği 13 ayrı operasyonda, aralarında sözde ‘Kadı’ ve sözde ‘Emir’ statüsündeki 31 şüpheli yakalandı.

Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ocak 2020-Mayıs 2021 tarihleri arasında Kahramanmaraş merkezli olarak Yozgat, Sivas, Osmaniye, Kayseri, Gaziantep ve Kilis illerinde DEAŞ silahlı terör örgütüne yönelik 13 ayrı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda, aralarında Suriye’deki çatışma bölgelerinde DEAŞ adına birçok silahlı ve bombalı eylem düzenleyen şüpheli ile örgüt içerisinde ‘kadı’ olarak bilinen ve sözde ‘emir’ konumunda şüphelilerin de bulunduğu 31 kişi yakalandı.

Adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 20’si tutuklanırken 11’i de tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kararı ile serbest bırakıldı. DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlara Jandarma Genel Komutanlığı TEM Dair Başkanlığı’nca konusunda uzman ekiplerin de destek verdiği ayrıca bu yöndeki faaliyetlerin önümüzdeki süreçte daha yoğun olarak devam edeceği bildirildi.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI