Bugun...



Acılar Paylaşarak Azalır

ÖRNEK Öğrenciden ÖRNEK Bağış

facebook-paylas
Tarih: 22-12-2023 15:22

Acılar Paylaşarak Azalır

Elbistanlı üniversite öğrencisi Hatice Nur Yüksek, şiir yarışmasında 1.olarak kazandığı ödülü, asrın felaketinde ailesini kaybeden depremzede hemşerisine bağışlayarak örnek bir davranışa imza attı.

                Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü’nde eğitim gören Elbistanlı öğrenci Hatice Nur Yüksek, Muğla Diyanet Vakfı Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğünce düzenlenen Asımın Nesli Mehmet Akif Ersoy adlı şiir yarışmasına kendi yazdığı ‘Vatan İçin’ adlı şiirle katıldı. Yüksek’in kaleme aldığı şiir, jüriden en yüksek oyu alarak birinci oldu. Yüksek, yarışmanın 1500 TL’lik ödülünü kazandı. Yüksek, ödülünü, 6 Şubat’taki asrın felaketinde ailesini kaybeden hemşerisi Sakine Er’e bağışlamaya karar verdi. Yüksek’in vefa ve dayanışmayı simgeleyen bu kararı, dereceye giren diğer öğrenciler için de örnek oldu. 2.ve 3.olan öğrenciler de ödüllerini Elbistanlı lise öğrencisi Er’e eğitim masraflarını karşılaması için bağışladı. Böylelikle toplamda 4 bin liralık bir bağış, depremzede öğrenciye gönderilmiş oldu.

                Yüksek, “Bu ödül, kız kardeşim gibi gördüğüm Sakine’nin hayatına katkı olur umarım. Benim kararımı destekleyerek ödüllerini bağışlama kararı alan arkadaşlara da duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

                Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Öğretim Üyesi Elbistanlı Prof. Dr. Sümmani Ekici de; öğrencisiyle gurur duyduğunu söyledi.

                Acıların paylaştıkça azalacağını belirten Prof. Dr. Ekici, “Hatice kızımın kendi yazdığı şiirle 1.olması ve kazandığı ödülü depremzede öğrenciye bağışlaması benim için çok anlamlı bir davranış. Bu ödül bin 500 değerinde bir ödül. Yarışmada 2. ve 3.olan öğrenciler de aynı şekilde bağış yaptı. Hatice de depreme yakalanan bir öğrencimiz. Bu duyarlılığı gösterdiği için kendisiyle gurur duyuyorum. Diğer öğrencilerimizi de tebrik ediyorum. Gerçekten çok özel bir karara imza attılar. Acıların paylaştıkça azalacağı düşüncesiyle Sakine kızımıza destek oldular” şeklinde konuştu.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI