Bugun...



“Afetlere Karşı Saha Çalışması Yapacağız”

Afet Farkındalık Toplantısı Konuşan Kaymakam Demir

facebook-paylas
Tarih: 02-03-2021 20:38

“Afetlere Karşı Saha Çalışması Yapacağız”

Afet Farkındalık Eğitimi, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Kaymakam Demir, deprem yönünden kritik bir coğrafyada bulunan ilçenin afetlere karşı hazırlıklı olması için eğitim seferberliği başlatıldığını söyledi.

Kahramanmaraş İl Afet Müdürlüğü (AFAD) eğitim birimi personellerince İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları amirleri, afetle ilgili sivil toplum kuruluşları ve mahalle muhtarlarının katılımı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Misak-ı Milli Salonunda yapılan Afet Farkındalık Eğitimi’nde Elbistan’ın afet yönetim planını değerlendirdi.

Toplantıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaymakam Demir, devletin tüm birimleri başta olmak üzere vatandaşların da afetler konusunda hazırlıklı ve güçlü bir farkındalık düzeyini sağlama gayretinde olduklarını söyledi.

İlçenin afetlerle ilgili mevcut durumu analiz etmek ve riski azaltmak için belirlenecek yol haritası için bu tür toplantılar düzenleneceğini kaydeden Kaymakam Demir, “Afet Farkındalık eğitimimizde ilçemizde güvenli bir yaşamın sağlanması, afetlerden dolayı oluşabilecek can ve mal kayıplarının azaltılması ve önlenmesi, afet risk azaltma bilincinin oluşturulması amacıyla düzenlenecek afet eğitim seferberliği ve bu kapsamda kurum ve kuruluşların sorumlulukları ele alındı” dedi.

 2021 yılının, Afet Eğitim Yılı olacağını ifade eden Kaymakam Demir, deprem açısından yüksek riskli coğrafyada bulunan Elbistan için de bu konuya özel önem vereceklerini hatırlattı. Başta deprem olmak üzere diğer farklı afetlere hazırlıklı olmanın, insan hayatı için taşıdığı öneme değinen Kaymakam Demir, “Afetlere karşı vatandaşların bilinç düzeyini yükseltmek, afetler karşısında iyi ve koordineli çalışabilen organizasyonlarla vatandaşların hayatını korumak ve muhafaza etmek sorumluluğumuz var. İçişleri Bakanlığımızın talebi ve Cumhurbaşkanımızın onayıyla 2021 yılı afet eğitim yılı olarak ilan edildi. Bu yıl boyunca tüm kurum kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları, belediyelerimizin de katkı ve desteğiyle yoğun bilinçlendirme çalışmalarının yürütüleceği bir yıl olacak” şeklinde konuştu. Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, “Bu amaç doğrultusunda önümüzdeki günlerde yaygın ve etkin bir şekilde eğitimler düzenleyeceğiz. Vatandaşlarımızın, can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek bu tür afetlerle ilgili sahada çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı. 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI