Bugun...



ATOM KARINCA EYLEM HAZIRLIĞINDA!

CHP Öztunç: “A Termik Santrali Hava Kirliliğine Karşı Eylem Yapacağız”

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2020 23:13

ATOM KARINCA EYLEM HAZIRLIĞINDA!

CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin çevre ve hava kirliliğine yol açmaya devam ettiğini belirterek, “Bu duruma dur demek için büyük bir eylem yapacağız” dedi.

CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, son günlerde Elbistan, Afşin ve bölgesinde yaşanan hava kirliliğine bir kez daha dikkat çekti.

Aktif yapısı ve girişimci tutumu nedeniyle kendisine Atom Karınca yakıştırması yapılan Ali Öztunç, Afşin-Elbistan A Termik Santrali’nin çevre ve hava kirliliğine yol açmaya devam ettiğini belirterek, “Bu duruma dur demek için büyük bir eylem yapacağız” dedi.

CHP Doğa ve Çevre Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında, Temiz Hava Hakkı Platformu’nun yayımladığı ‘Kara Raporu’ hatırlattı.

Söz konusu raporda Kahramanmaraş’ın, Türkiye’nin havası en kirli şehirlerarasında 5.sırada yer aldığını kaydeden Öztunç, çarpıcı açıklamalarında eylem için hazırlık yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Afşin Elbistan Termik santrali zehir saçmaya devam ediyor. 2020 yılı Hava Kirliliği raporunda Kahramanmaraş Türkiye’nin havası kirli şehirleri sıralamasında 5. sırada yer aldı. Kahramanmaraş’ta havayı kirleten en önemli yer ise bu santral. Benim ve çevreci dostların mücadelesi sonrasında santral kapanmıştı. Ancak 6 aylık sürenin sonunda AKP tarafından yeniden açıldı. Şu sıralar santral, kirliliğe, zehir ve kül saçmaya devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ta büyük eylemler yapmaya hazırlanıyoruz. Bu mücadelede tüm hemşerilerimin desteğini bekliyorum.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI