Bugun...



Büyük Zafere Büyük Coşku

30 Ağustos Zaferinin 101. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

facebook-paylas
Tarih: 30-08-2023 23:02

Büyük Zafere Büyük Coşku

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurtuluş ve kuruluş timsali olan 30 Ağustos Zaferi’nin 101.yıl dönümü Elbistan’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Bağımsızlık meşalesini yakan Başkomutan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları saygı, şükran ve minnetle bir kez daha yad edildi.

                30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü çerçevesinde Elbistan’da, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende, Elbistan Kaymakam Vekili (Diyarbakır Vali Yardımcısı) Murat Yıldız ve Elbistan Belediye Başkan Vekili Dilek Çevik tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Elbistan Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Mustafa Beker yaptı.

Asteğmen Beker, 30 Ağustos Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil ettiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:

“Üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır” diyen Beker, “Özellikle Sakarya Meydan Muharebesi de hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu; milletimizin istiklali uğruna kanın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman ve en savaşçı milletine düşen görev, düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Mustafa Kemal Paşa’nın başkomutanlığı altında düşmanın hiç beklemediği bir yerden taarruza geçerek düşmanı aldatmayı başarmıştır. Avrupalıların 5-6 ayda geçilmez dediği Afyon mevzilerini 3 günde geçmiştir. Bu büyük zaferle düşmana son darbe vurulmuştur. 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülmüştür. Avrupalı tarihçiler bu zaferden sonra ‘Türkler, Mohaç Meydan Muharebesi’nden yüz yıllar sonra yine parlak bir meydan muharebesi kazandılar ifadesini kullanmışlardır.

Türk ulusu, bu meydandan da Ulu Önder’inin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe istiklalinin elinden alınamayacağı; Türklerin yalnız askeriyle değil milletiyle topyekûn olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekûn bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır.

“Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp, silah ve teçhizatlarıyla, güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir.”

Törene, Elbistan Kaymakam Vekili (Diyarbakır Vali Yardımcısı) Murat Yıldız, Belediye Başkan Vekili Dilek Çevik, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı, İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Ensar Karadağ, EMYO Müdürü Muharrem Eren, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, CHP Elbistan İlçe Başkanı Onur Gürbüz, Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Ragıp Kul, daire amirleri ve kurum müdürleri katıldı.

Tören sonunda, Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yıldız, makamında tebrikleri kabul etti.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI