Bugun...



Bereketli Yağışlara Şükür Kurbanı

Geçit Halkı Bereketli Yağışlar İçin İmece Yolu ile Kurban Kesti

facebook-paylas
Tarih: 20-05-2022 22:27

Bereketli Yağışlara Şükür Kurbanı

Elbistan’a bağlı Geçit Köyünde vatandaşlar, yağışların bol ve bereketli olması nedeniyle imce usulüyle aldıkları büyükbaş hayvanı ‘Şükür Kurbanı’ olarak keserek ihtiyaç sahiplerine pay etti

Geçtiğimiz yıllarda kuraklıkla boğuşan Elbistan ve bölgesinde artan yağışlar, en çok da çiftçileri sevindirdi. Tarlalarına ektikleri hububat başta olmak üzere diğer ürünlere adeta can suyu olan bol yağışa sevinen Geçit Mahallesi’ndeki vatandaşlar, şükür kurbanı kesmeye karar verdi. Mahalle halkı, imece usulüyle toplanan para ile büyükbaş hayvan satın aldı. Şükür kurbanı, mahalle meydanında vatandaşların katılımı ile kesildi.

Kurban kesimi öncesinde hep birlikte ellerini semaya açan vatandaşlar, yüzlerini güldüren yağışlardan dolayı şükürlerini dile getirdi.

Kurbanla ilgili değerlendirme yapan mahalle sakinleri, “Allah’ımıza bizlere sunduğu başta yağış olmak üzere tüm nimetlerden dolayı şükrümüzü gösterme adına kurban kestik. Bolluk ve bereket olsun diye dua ediyoruz. Köylüler hep bir araya gelerek karınca kararınca herkes destek oldu ve bu büyükbaş kurbanlığı aldık. Etini de ihtiyaç sahiplerine paylaştırdık” şeklinde konuştular.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI