Bugun...



“Besi OSB İstihdam Oluşturacak”

Mercan: “BESİ OSB Projesi’ni Elbistan’a Mutlaka Kazandıracağız”

facebook-paylas
Tarih: 19-03-2024 00:13

“Besi OSB İstihdam Oluşturacak”

AK Parti Elbistan Belediye Başkan adayı Murat Mercan, 5 bin kişilik istihdam oluşturacak Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BESİ OSB) projesini hayata geçirmenin elzem bir durum olduğunu söyledi

               AK Parti Elbistan Belediye Başkan adayı Murat Mercan, depremden önce kurulum aşaması tamamlanan Elbistan Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin, kent için 500 milyon lira üzerinde bir katma değer anlamına geldiğini belirtti.

               1 Nisan sonrası ilk olarak bu projenin yatırım aşamasına gelmesi için bakanlık düzeyinde girişimlerde bulunacaklarını söyleyen Başkan Adayı Murat Mercan, “Deprem sonrası yaşadığımız gecikmeyi telafi edip adımlarımızı hızlandıracağız” dedi.

               Mercan, açıklamasının devamında, “İlçemize bağlı Doğan Mahallesi’ndeki 2 bin 800 dönümlük alan üzerinde kurulacak Elbistan Besi OSB’de 20 adet 50 başlık, 70 adet 100 başlık, 70 adet 150 başlık, 88 adet 250 başlık ve 39 adet de 500 başlık olmak üzere yaklaşık 300 işletme yer alacak. 500 başlık et kombina tesisi, biyogaz üretim tesisi, yem üretim fabrikası, deri ve sakatat ön işleme tesisi, et kombinasında oluşan boynuz, tırnak, paça ve kemiklerin bertarafı için rendering tesisi, idari binalar, sosyal ihtiyaçların karşılanması için cami, kafeterya, yemekhane, dinlenme salonu, dezenfeksiyon ünitesi, hayvan muayene ve sevk kontrol merkezi yer alacak. Elbistan TDİOSB'nin işletmelerinde, yem fabrikası, biyogaz tesisi, atıksu arıtma tesisi, idari ve sosyal birimlerde, güvenlik gibi birimlerde yaklaşık 5 bin kişi istidam edilecek. 14 MW gücündeki biyogaz tesisinin yanı sıra işletmelerin çatısı da güneşten elektrik üretimine uygun olarak yapılacak.

Besi OSB, istihdam ve hayvancılık anlamında bölgemize çok büyük değerler katacak. Bu büyük yapıyı el birliği ile bölgemize kazandıracağız. Bugüne kadar verilen emeğin bilincinde olarak biz de elimizi taşın altına koyup Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük Besi OSB’sini şehrimize kazandıracağız. Elbistan Besi OSB’de ilk aşamamız imar planının onaylanması olacak. Daha sonra da arsa tahsislerine başlayıp bu yıl bitmeden yatırımın başlaması için elimizden geleni yapacağız.”




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI