Bugun...



“Birlik ve Beraberliğe Katkı Sağlıyorsunuz”

İlk Defa Muhtarlar Günü Kutlamasında Konuşan Kaymakam Akkoyun Elbistanlı Muhtarlara Övgüler Yağdırdı

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:09

“Birlik ve Beraberliğe Katkı Sağlıyorsunuz”

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, bu yıl ilk defa kutlanan Muhtarlar Günü nedeniyle, Elbistan genelinde görev yapan mahalle ve köy muhtarları ile bir araya geldi. Küçükler Ocakbaşı’nda gerçekleşen organizede muhtarlara seslenen Akkoyun, “Birliğimize, beraberliğimize yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın her derdine, her sıkıntısına anında koştuğunuz için teşekkür ediyorum” dedi

19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak kabul edilmesinin ardından Elbistan Kaymakamlığı tarafından, tüm mahalle ve köy muhtarlarına yönelik bir program gerçekleştirildi. Küçükler Ocakbaşı’nda düzenlenen organize yoğun ilgiyle karşılandı.

Toplantının açılış konuşmasını, Muhtarlar Federasyonu Elbistan Temsilcisi Mazhar Alagöz yaptı. Alagöz, yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“Muhtarlar günümüzün herkese kutlu ve uğurlu olmasını diliyorum. 19 Ekim bundan sonra da muhtarlar günü olarak kutlanacaktır inşallah. 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü ilan eden sayın Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve değerli hükümet üyelerine çok teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamımıza da bu organizeyi yaptığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Muhtarlar Derneği Elbistan Şube Başkanı Hayri Kale, birlik ve beraberlik mesajı verdiği konuşmasında, şu cümlelere yer verdi:

“Resmi olarak bundan sonra muhtarlarımızın bir günü vardır. Muhtariye olarak kurulan muhtarlık için daha sonra temsil hakkı verilmiştir. Bizim ülkemiz dar günlerden geçiyor. Orta doğu kazan gibi kaynıyor. Dünyanın birçok ülkesi bu bölgeyi karıştırıyor. Bizim kenetlenmemiz lazım. Mahalle muhtarları olarak, toplumda seçilmiş insanlar olarak önderlik yapmamız gerekiyor. Elbistan’da da geçtiğimiz günlerde teröristler yakalandı. Bizim ülkemizi sevmemiz gerekiyor. Bu tür insanlara da taviz vermemeliyiz. Bu ülkenin birliği için her şeyi yapmak zorundayız. Her şeyi devletten beklememeliyiz. Devletin ilk halkası bizleriz. Alevisiyle, Sünni’siyle, Kürdü ve Türkü ile birbirimizi sevelim.”

Elbistan Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre ise, muhtarlarla bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hepinizin Muhtarlar Gününü kutluyorum. Anayasa hukukumuzda, doğrudan demokrasi dediğimiz demokrasinin en sembolik göstergelerinden birisi, bizim seçim sistemimizde, muhtarlarımızın seçilmesidir. Bu sistem demokrasimizin en temel göstergelerinden birisidir. Ülkemizin zor bir dönemden geçtiği bu günlerde, bizim daha çok birliğe, daha çok kaynaşmaya, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Sizler arasındaki bu birlikteliği, bu beraberliği gördüğüm için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Böyle güzel bir günde muhtarlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu sene Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde devletimizin, hükümetimizin kararı ile bu gün, Muhtarlar Günü olarak karar kılındı. Bizlerde bu günün ilk uygulamasında sizlerle birlikte olmak, aynı ortamı paylaşmak istedik. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor, bölgemiz zor bir süreçten geçiyor. Ülkemizin güneyinde Irak’ta, Suriye’de ve hatta ülkemizin içine servis edilen bir terör sorunu var. Bu problemi inşallah bizlerin el birliği ile güç birliği ile ülkemize, devletimize desteğimizle, Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğimizle bu sıkıntılı günleri atlatacağız. Bu sıkıntılı günleri yaşayanlar olarak, Cumhurbaşkanın yanında, hükümetinin yanında, devletinin yanında olan birer fert olarak çocuklarımıza, torunlarımıza anlatacağımız çok şerefli hikâyelerimiz var.

Biz önemli bir coğrafyadayız. Atalarımız, dedelerimiz bize önemli bir miras bıraktılar. Bize düşen bu mirasa sahip çıkmamız. Bu mirasa elbette ki ülkemizi geliştirerek, kalkındırarak, daha fazla sahip çıkacağız ama daha da önemlisi o mirasta bir şey daha vardı. Çanakkale şehitliğini gezenler bilir, Hakkârili ile Balıkesirli yan yana yatıyor. Bunun anlamı nedir? Atalarımız, dedelerimiz bize kardeşliği de miras bıraktı. Biz bu mirasa da sahip çıkacağız. Biz dünden daha fazla birbirimizi seveceğiz, birbirimize yakın olacağız, kardeş olacağız, zaten kardeşiz. Bu topraklar üzerinde bulunan 79 milyon insan evet kader arkadaşlığı var, öncelikle kardeşliği var.

Elbistan’da, burada bulunan muhtarlarımızın huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 3 yılı aşkın süredir burada görev yapıyorum. Muhtarlarımız her yönü ile yeri geldi vatandaş ile devlet arasında köprü oldu, yeri geldi kamu hizmetleri için gece gündüz çalıştı. Yeri geldi kamu kurumlarının önünde bekledi, nöbet tuttu. Burada bulunan bütün muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bunun da ötesinde birlik-beraberlik ve kardeşlik hukuku açısından siz devletin boynunu bükmediniz, Allah’ta sizin boynunuzu bükmesin inşallah. Muhtarlarımız hep devletinin ve milletinin yanında oldu. Elbistan bayrağını, ülkesini seven bir coğrafya, Elbistan kardeşliği tesis etmiş vaziyette. Fitne ve küfür tek millettir. Bunun mezhebi, meşrebi yoktur.

Terörün hepsi aynı kaynaktan beslenirler. Bizleri bölmek isteyen bu fitneye karşı dün olduğu gibi bugünde, yarında bir olacağız, diri olacağız, el birliği ile güç birliği ile bu badireleri atlatacağız. Gelecekle ilgili benim içim rahat ve Türkiye’nin önünde çok mutlu ve çok uzun güzel bir gelecek var. Biz önemli bir tarihin evlatlarıyız, tarihi kahramanlıklarla dolu bir ecdadın torunlarıyız. Bu topraklar için dua eden, öbür dünyaya göçmüş çok değerli âlimler, ulemalar var. Bu topraklar için kanını dökmüş şehitlerimiz var.

Biz çok büyük bir devletiz. Dolayısıyla en ufak bir şeyde eleme düşmeyeceğiz, hevesimizi kırmayacağız, gücümüzü yitirmeyeceğiz, yapılan yatırımlardan güç alacağız, aldığımız bu güçle de yatırımlara devam edeceğiz. Elbistan’da çok güzel yatırımlar yapılıyor. Yani Elbistan tam bir şantiye yerine döndü. Birkaç yıl içinde Elbistan’da kamu binaları konusunda herhangi bir sıkıntı kalmayacak inşallah. Ben muhtarlarımıza tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Yaptığınız hizmetler için teşekkür ediyorum. Birliğimize, beraberliğimize yaptığınız katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın her derdine, her sıkıntısına anında koştuğunuz için teşekkür ediyorum. Muhtarlar Gününüzü en kalbi duygularımla kutluyorum.” 







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI