Bugun...



Coşkunuz ve Başarınız Daim Olsun

İlköğretim Haftası Elbistan’da Coşkulu Törenlerle Kutlandı

facebook-paylas
Tarih: 20-09-2018 21:04

Coşkunuz ve Başarınız Daim Olsun

2018-2019 Eğitim Öğretim Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’da da coşkulu törenlerle kutlandı. Geleceğimizin teminatı minik öğrenciler yaşadıkları ve yaşattıkları güzellikler ile yeni döneme “Merhaba” dediler.

İlköğretim Haftası nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşti. Törende, Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunuldu.

Daha sonra kapsamlı ve coşkulu törenler Fatih İlkokulu bahçesinde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kutlama programının açış konuşmasını, Fatih İlkokulu öğretmeni Yaşar Gezici yaptı. Gezici, okulların kutsal bir çatı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bilginin, kültürün, dünün, bugünün ve yarının, çirkin kurbağanın dahi güzel yanının olduğunun anlatıldığı, güzelliklerin yaşandığı, doğrunun öğretildiği, bilgiye ulaşman yollarının verildiği bu güzel eğitim yuvasına hoş geldiniz. Yeni öğretim yılının, ilçemize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Yurdumuzda okulların açıldığı hafta, İlköğretim Haftası olarak kutlanır. Haftanın amacı, eğitimin önemini anlatmak, eğitimin sorunlarını ve çözüm yollarını ortaya çıkarmaktır. Ülkemizde zorunlu eğitim 4+4+4 şeklinde 12 yıldır. Devletimiz, tüm imkânlarını seferber ederek tüm vatandaşların eğitimden yararlanmasını sağlamaktadır.

Sevgili öğrenciler, bu kutsal çatı, size yaşanacak güzel günlerin anahtarını verir. O anahtar ile dilediğiniz kapıyı açabilirsiniz. Ancak o anahtarı elde etmek, sizlerin gayreti ve ailenizin desteği ile olacaktır. Her ne iş yaparsanız yapın o işte en iyi siz olmalısınız. Bu da çalışmak, çalışmak ve planlı çalışmak ile olur. Değerli anneler babalar, evlatlarınız emin ellerdedir. Bizler, onlarla üzülüp onlarla sevinmekteyiz. Onlar var ise biz varız. Bizler, sizlerin çocukları için buradayız. Gözünüz arkada kalmasın. Sizlerin desteği ile hayalleri hedefe, hedefleri de gerçeğe dönüşecektir.

Değerli meslektaşlarım, yeryüzünün en onurlu, gururlu, sevgi dolu, haz veren, mutlu kılan, mum gibi eritse de karanlıkları, cehaleti meşale gibi aydınlatan bu güzide mesleği sizlerle paylaşmanın güzelliğini yaşamaktayım.”

Daha sonra İlköğretim Haftası nedeniyle hazırlanan program öğrencileri başarılı sunumları ile davetlilere aktarıldı. Minik öğrencilerin coşkulu ve başarılı sunumları protokol ve veliler tarafından alkışlarla karşılık gördü.

İlköğretim Haftası dolayısıyla düzenlenen programa; Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeler Koordinatörü Ali Mazhar Türk, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.  




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI