Bugun...



“Darısı Üniversitemize Olsun”

Başkan Tıraş Öğrenci Yurdu Temel Çalışmalarını İnceledi

facebook-paylas
Tarih: 16-03-2022 20:50

“Darısı Üniversitemize Olsun”

Elbistan önemli bir yatırıma daha kavuşuyor. Eksikliği hissedilen 500 öğrenci kapasiteli Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) modern konaklama tesisinin temel atma çalışmalarına başlandı. AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, bu yatırımın yılsonunda tamamlanacağını müjdeledi.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, 71 milyon liralık yatırım bedeli ile ilçeye kazandırılan Ramada Otel Battal Gazi Köprüsü karşısında yer alan 500 kişilik öğrenci yurdunun temel ve inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Söz konusu yurt binasının, ilçedeki üniversite eğitiminin geleceği açısından önemli bir basamak olduğunu dile getiren Başkan Tıraş, “Darısı üniversitemize inşallah” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Elbistan’da eğitim gören üniversite öğrencilerin yurt problemini çözmek için 500 kişi kapasiteli kız yurdu açılmasını kararlaştırmıştı. 71 milyon 190 bin lira yatırım bedelli 500 kişilik yurt binası ve sosyal tesisleri için ilk kazma vuruldu. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda Battalgazi Köprüsü civarındaki arsada temel kazma ve hafriyat çalışmaları başladı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş da, yönetimi ile birlikte yurt projesinin yapılacağı alandaki çalışmaları yerinde gördü. Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Tıraş, “Gençlerimize evlerinin konforunda bir yuva kazandırıyoruz” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a, projenin Elbistan’a kazandırılmasından dolayı teşekkür eden Başkan Tıraş, şunları söyledi:

Elbistan’ımıza daha önce müjdesini vermiştik. Bu günde inşaatı başladı. Elbistan’ın girişinde 21 bin metrekare kapalı olacak. 250 kız ve 250 de erkek öğrenci kapasitesi var. Elbistan’ımıza hayırlı olsun. Sözleşme süresi 2023’te bitiyor ancak yüklenici firma bu yıl teslim etmeyi planlıyor. Bu yurt projesinde de bizlere büyük destek olan Bakanımız Sayın Mahir Ünal Bey’e Elbistanlı hemşerilerimiz adına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.”

Elbistan’ın, her şeyin en güzeline layık olduğunun altını çizen Başkan Tıraş, “Elbistan’da yurt sıkıntımız bu proje ile bitiyor inşallah. Darısı üniversitenin başına. Yurdumuz geldi inşallah en kısa zamanda da üniversitemizin müjdesini vereceğiz. Elbistan, her şeyin en güzeline layık” şeklinde konuştu




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI