Bugun...



Deprem Evlerinde Geri Sayım

Köyde Deprem Evi İnşaat Projeleri Hayata Geçiriliyor

facebook-paylas
Tarih: 05-03-2024 22:08

Deprem Evlerinde Geri Sayım

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, 4 kırsal köy ve kasabalarda köy tipi deprem konutlarıyla ilgili muhtarlar ile kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdi.

Elbistan’da, kırsal köy ve kasabalardaki köy tipi konutlarla ilgili çalışmalar sürüyor. Başta Büyük Yapalak ve Akbayır Kasabaları olmak üzere çok sayıda konutun teslimatı için gün sayılıyor. Diğer mahallelerde de inşaatlar başlarken, hafif çelik konstrüksiyon sistemi ile yapılacak konutlar için de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca peş peşe ihaleler gerçekleştiriliyor.

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, ilçeye bağlı 4 kırsal kasaba ve köylerdeki deprem konutlarının yapım süreciyle ilgili muhtarlar ve vatandaşlarla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda; Karamağara, Evcihüyük, İğde ve Izgın’da son durum ve işleyiş hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıyla ilgili değerlendirme yapan Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, Karamağara Mahallesi’nde inşaat çalışmalarının başladığını dile getirdi.

Kaymakam Ataman, Evcihüyük, Izgın ve İğde’de de proje çalışmalarının tamamlanıp, bir hafta içinde inşaat çalışmalarına başlanacağını ifade etti. Kaymakam Ataman, sürecin hassasiyetle takip edildiğinin de altını çizdi.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI