Bugun...



Elbistan’da Her Şey “HUZUR” İçin

Silah Yakalananlar Aranan İnsanlar Kurala Uymayanlar Yandı

facebook-paylas
Tarih: 26-12-2018 20:03

Elbistan’da Her Şey “HUZUR” İçin

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli yaklaşık 200 personelin katılımı ile gerçekleştirilen ‘Elbistan-Huzur’ operasyonunda 3 adet ruhsatsız silah ele geçirilirken trafik kurallarını ihlal eden sürücülere de 11 bin 300 TL para cezası uygulandı.

Elbistan’da, Türkiye geneli olarak başlatılan huzur uygulamalarının devamı niteliğinde bir operasyon daha yapıldı. ‘Elbistan-Huzur’ adı altında gerçekleştirilen genel asayiş uygulamasında 600’e yakın şahsın GBT sorgusu yapılırken şehrin birçok cadde ve ara sokaklarındaki çalışmalarda adeta kuş uçurtulmadı.

Suç ve suçlularla mücadele ile asayiş ve vatandaşların huzurunu bozacak davranışlarda bulunanlara yönelik olarak icra edilen ‘Elbistan-Huzur’ adlı genel asayiş uygulamasına,  Asayiş, Narkotik Suçlarla Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Trafik, Terörle Mücadele, Güvenlik ve Çevik Kuvvet birimlerinden oluşan yaklaşık 200 polis katıldı. Saat 21.00’de başlayan uygulama 2 saat sürdü.

Uygulamada özellikle umuma açık yerler, parklar, çayevleri, internet kafeler ve kıraathaneler denetledi. Buradaki şahısların Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. Elbistan-Nurhak ve Elbistan-Göksun karayolunda da trafik kontrolleri yapıldı. Durdurulan araçlar polis ekiplerince didik didik arandı.

Uygulamada 568 şahsın GBT’sine bakıldı. 1 aranan şahıs gözaltına alındı. 100’e yakın işyeri denetlendi. Kontrol edilen 75 araçtan 6’sının sürücüsüne 11 bin 300 TL idari para cezası uygulandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri ile Yunus Timleri’nin yaptığı uygulamalarda da 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak, toplumda var olan huzurunun devamını sağlamak amacıyla yaptığı bu tür asayiş uygulamalarının daha da sık aralıklarla devam edeceği belirtildi.

 




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI