Bugun...



Elbistan’da Okullar Yine Tatil

Elbistan’a Son Yılların En Yoğun Karı Yağdı

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2019 17:29

Elbistan’da Okullar Yine Tatil

Son yıllarda Elbistan’da görülen yoğun kar yağışı hayatı ve eğitimi bir kez daha olumsuz etkiledi. Aniden başlayan kar yağışı dolayısıyla Elbistan Kaymakamlığı, aşırı kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma riskine karşı ilçe merkez ve bölgedeki tüm okullarda eğitime 9 Ocak 2019 Çarşamba günü ara verildi.

İlçe merkezine son 15-20 yılın en yoğun kar yağışının yaşandığı Elbistan’da okullar 1 gün tatil edildi. Sabah saatlerinde başlayan ve yoğunluğu giderek artan kar yağışı ayrıca şehir merkezinde de olumsuzluklar yaşanmasına neden oldu.

Elbistan Kaymakamlığı tarafından kamuoyu ve milli eğitim camiasına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde meydana gelen aşırı kar yağışı, soğuk hava ve buzlanma riskine karşı, 9 Ocak 2019 Çarşamba günü, tüm anaokulu, ilköğretim, orta öğretim, lise ve dengi okullarda eğitime bir güz süreyle ara verilmiştir. Ayrıca ilçe genelinde görev yapan engelli kamu personelleri ile 24 hafta ve üstü hamile personeller bir gün süreyle idari izinli sayılacaktır. Kamuoyuna duyurulur.”

Eğitimde yaşanan olumsuzluklara ek olarak ilçe merkezi ve çevresinde de özellikle ulaşımda büyük sıkıntılar yaşandı. Şehir merkezinde yoğun kar yağışı çeşitli kazaların yaşanmasına nede oldu. Birçok kazada ise sürücüler kavga etti. Trafik kazalar nedeniyle aksadı.

Diğer yandan rampa ve yüksek kesimlerde trafikte yine yoğun olumsuzluklar yaşandı. Elbistan Belediyesi iş makineleri, araçlar ve tüm personel yolları ve trafiği açmak için adeta seferber oldu. Şehir genelinde çalışmaların devam ettiği ve edeceği belirtildi.




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI