Bugun...



“Elbistan Halkı Değersiz Görülüyor”

DEVA Partisi Elbistan İlçe Kurucu Başkanı Av. Şahin

facebook-paylas
Tarih: 26-01-2021 20:48

“Elbistan Halkı Değersiz Görülüyor”

DEVA Elbistan İlçe Kurucu Başkanı Av. Muhammet Şahin, bölgesel doğa ve çevre olaylarına dikkat çekerek, eleştiri dozu yüksek değerlendirmelerde bulundu, Başkan Şahin, tarımdan doğaya, termik santralden çevre hassasiyetini ele alarak, “Elbistan ve bölge insanı değersiz görülüyor” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Elbistan Kurucu İlçe Başkanı Av. Muhammet Şahin, Elbistan ve bölge insanı ile bölge değerlerine zarar verilmesine adeta göz yumulduğunu ifade ederek yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

“İnsanları kanser eden, KOAH - astım gibi hastalıklara yol açan , hayat standartlarını çok çok aşağı çeken , Türkiye'nin en büyük 4. Ovasında ova topraklarının ve ürünlerin verimini düşüren ve yıldan yıla toprağı verimsizleştiren , atmosferdeki gaz dengesini değiştiren , teknolojik imkanlar varken ilkçağ ve taş devri teknikleri ile yeraltı sularını yüzlerce sondaj ile çekerek soğutma suyu olarak kullanan ve atık suyu doğrudan Ceyhan nehrine boşaltan , yeraltı ve yerüstü tüm dengeleri değiştiren ve geri dönülmez zararlar veren ve sair felaketlere sebep olan ve DEVA'sı bilinen ama uygulanmayan, yasal  zeminde gelişmiş filtre sistemlerinin olması gereken ve alanına göre hesaplanacak dekarda yetişmiş ormanlar içinde bulunması gereken Termik santraller...

İnsanımızın hayatı neden ucuz görülüyor? Hükümet ve hükümet partisinin bölge vekilleri, hele ki Elbistanlı bildiğimiz vekil; neden gözlerini ve kulaklarını bu denli büyük bir soruna kapatıyor?

Gelişmiş ülkeler gibi daha ucuz, daha pratik, çok daha zararsız ve doğal kaynaklardan elektrik üretimi sağlanabilir iken Termik santral gibi çağdışı ve bölge insanının hayatını ve onurunu ayaklar altına alan, yeraltı ve yerüstüne telafisi mümkün olmayan zararlar vermiş ve vermeye devam eden bir teknik!

İşsizlikle imtihan edilen bölge insanının iş gücünü yoksulluk sınırının çok çok altında ücretlerle sömüren bir işletme!

Peki, ne için? Daha çok ölüm, daha çok hastalık, daha çok sömürme, daha çok rant, daha çok kuraklık, kapıdaki kıtlık ve daha pahalı elektrik için mi?”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI