Bugun...



Elbistan Salça Fabrikasına Kavuşuyor

Bölgenin Alınteri Bölgede Kalacak

facebook-paylas
Tarih: 03-05-2024 03:59

Elbistan Salça Fabrikasına Kavuşuyor

Elbistan Salça Fabrikasına Kavuşuyor

Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman bir özlenen projeye daha imza atıyor. Bölge üreticisinin alınterine değer katacak projenin adı: “ELBİSTAN SALÇA FABRİKASI” Kaymakam Kalealtı Köyüne salça fabrikası yapılması için hazırlanan projenin DOĞAKA’ya sunulduğunu söyledi.

İlçeye bağlı kırsal Kalealtı, Karaelbistan, İğde, Çalış ve Izgın gibi köylerde uzun yıllardır domates ekimi yapılıyor. Mahalle halkının önemli geçim kaynağından biri olan domatesin, salçaya dönüşmesi ve ekonomik yönden katma değerinin artması amacıyla tesisleşme yoluna gidiliyor.

Bölgedeki diğer tarım ürünlerinde tesisleşmeyle ilgili girişimlerde bulunan Elbistan Kaymakamı Yunus Ataman, ilçedeki domatesin salçaya dönüştürülerek piyasaya sunulması amacıyla fabrikalaşma sürecinin başladığını dile getirdi.

Fabrikanın, Kalealtı Mahallesi’nde kurulacağını ifade eden Kaymakam Ataman, yatırımla ilgili Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’ndan (DOĞAKA) destek alınacağını söyledi.

Elbistan’ın tarım sektörüyle ilgili potansiyelini en verimli şekilde değerlendirmek istediklerinin altını çizen Kaymakam Ataman, “Karaelbistan, Kalealtı, İğde, Çalış, Izgın ve diğer mahallelerimizde yetiştirilen domateslerin işlenmesi ve salça haline getirilmesi; çiftçilerimizin daha yüksek gelir elde etmelerinin sağlanması amacıyla Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) ile iş birliği içerisinde Kalealtı Mahallemizde fabrika yapılması için proje hazırladık. Projenin kabul edilmesiyle birlikte hızlı bir şekilde inşaat çalışmalarına başlayacağız. İlçemizde önem arz eden bu projenin tüm üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI