Bugun...



Elbistan İYİLİK’te Buluştu

Susuzluğa Çere Olma Yolunda Yolun Açık Olsun İyilik Der

facebook-paylas
Tarih: 02-05-2019 17:21

Elbistan İYİLİK’te Buluştu

İyilik Der Elbistan Temsilciliği, “Çorba da sizin de suyunuz olsun” parolası ile Afrika’da açılacak su kuyusu projesine destek amaçlı 400 kişilik dev bir organize gerçekleştirdi. İyilik Der Elbistan Şube Başkanı Akif Pak, geniş katılımlı buluşmada yaptığı konuşmada, “İnsanlığın iyi yerde olması için gayret gösteriyoruz” dedi.

                Altınşiş Proma Restaurant & Kafe sıra dışı ve anlamlı bir organizeye daha ev sahipliği yaptı. Elbistan İyilik Der Temsilciliği, Afrika’da susuz köylerde su kuyusu açma projesi kapsamında hayırseverlerle bir araya geldi. Yoğun katılımın ve desteğin gerçekleştiği buluşmada davetlilere yönelik konuşma yapan İyilik Der ve Şûra Der Elbistan Şube Başkanı Akif Pak, amaçlarının iyiliği paylaşmak olduğunu ifade ederek, “İnsanlığın iyi yerde olması için gayret gösteriyoruz” dedi.

                İyilik Der ve Şûra Der Elbistan Şube Başkanı Akif Pak, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

                “Belli sömürücü güçler Afrika’da büyük tahrifatlar yapmışlardır. Orada açlık ve susuzluğun hâkim olduğu birçok yerde insanlar adeta perişanlığa mahkûm edilmişlerdir. Rabbimizin rızkının insanlara ulaşmasını engellemişlerdir. İnsanlar sefaletin ve açlığın yanı sıra susuzluk içinde yaşıyorlar. 25-30 metre yerin altında su olmasına rağmen bu insanların kuyu açarak suya kavuşmalarını düşünmüyorlar.

                İyilik Der olarak, insanlığın iyi yerde olması için gayret ediyoruz ve bu güzel insanların suyla kavuşmalarını sağlamak için sizlerin değerli katkıları ile onlara su kuyuları açtık ve açmaya devam ediyoruz. Kirli, yetersiz su ile yaşamak zorunda bırakılan bu insanlara iyiliğimizle dokunuyoruz. Yaşadığımız dünyada bunun bir insani sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Bu inançla siz değerli insanlarımızın destek ve katkıları ile su kuyuları açacağız. Yine Afrika’da daha önce İyilik Der olarak ‘Süt Keçisi’ projesini hayata geçirdik. Bayramlarda ve diğer zamanlarda birçok katkıda bulunduk. Eğitimlerine de yardımcı oluyoruz. Davetimize katılım, destek ve katkılarınızdan dolayı hepinize içtenlikle teşekkür ederim.”

                İyilik Der Elbistan Bayan Temsilcisi Fazilet Seviç’te organize hakkında yaptığı değerlendirmelerde şu ifadelere yer verdi:

                “Afrika’da açılacak su kuyusu projesine destek amaçlı çorbada sizin de suyunuz olsun projesini hayata geçirmek amacıyla bir araya geldik. İyilik Der olarak ülkemizde her ne sebeple olursa olsun bir mağduriyet, bir sıkıntı yaşandığında oradayız. Zaman ve mekân bize emanet bilinciyle dünyada her nerede bir çare aranıyorsa, çareye köprü olma gayreti içerisindeyiz. İyilik Der, başta yakın coğrafi komşularımız olmak üzere yedi kıtada mazlumun, mağdurun yanındadır.

                İyilik Der, açlıkla, susuzlukla ve her türlü yoksunlukla mücadelede etkin şekilde rol almaktadır. Afrika’daki kardeşlerimize her türlü insani yardımın yanında en önemlisi olan su kuyusu projesine bizde Elbistan İyilik Der ve Şura Der olarak katkı sunmak istedik. Bu çorbada bizimde suyumuz olsun istedik. Susuz canlara can katalım istedik.

                Elhamdülillah bir iyilik hareketinde daha tam destek gördük. Katkı sunan herkesten Rabbim razı olsun.

Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. İyilik çoğalmaya, yayılmaya devam edecek inşallah.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI