Bugun...



Elbistan Yatırımları Değerlendirildi

Elbistan’da başta ÇEKÜL Vakfı’nın sürdüreceği ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu

facebook-paylas
Tarih: 08-01-2019 20:16

Elbistan Yatırımları Değerlendirildi

Elbistan’da başta ÇEKÜL Vakfı’nın sürdüreceği ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu yeniden ortaya çıkarak proje başta olmak üzere, 2019 yılı yatırım programına alınan projeler ile devam eden yatırımlarla ilgili olarak Elbistan Kaymakamı Özkan Demir başkanlığında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kaymakam Demir başkanlığındaki toplantıya Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Aşık, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, eğitim, kültür, spor, sağlık ve diğer alanlardaki yeni ve devam eden yatırımlarla ilgili olarak bilgiler aktardı. Dulkadiroğlu Beyliği’ne başkentlik yapan Elbistan’ın tarihi ve kültürel kimliğini ortaya çıkararak Safranbolu ve Beypazarı gibi bir dokuyu yeniden oluşturacak projenin, ÇEKÜL Vakfı tarafından 2019 yılı itibariye uygulanmaya başlanacağını belirten Kaymakam Demir, şunları söyledi:

“ÇEKÜL Vakfı’nın Master Planı çerçevesinde şehrimizin tarihi dokusunu ve kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalar da 2019 yatırım programına alındı. Bu konudaki çalışmaları belediye başkanlığımız yürütecek. Elbistan’ımız tarihi bir şehir. O tarihi dokusunu, kimliğini eski Elbistan ölçeğinde ortaya çıkarma imkanı bulmuş olacağız.

Bu çalışmalar 2019 yılı içerisinde başlayacak. ÇEKÜL Projesi çok önemli ve anlamlı bir proje. Beypazarı’nda, Hamamönü’nde Odunpazarı’nda, Safranbolu’da olduğu gibi şehrin tarihi dokusunun ortaya çıkarılması şehre çok büyük değer katıyor. Hem turizm anlamında, hem yaşanılabilirlik hem de tanıtım anlamında çok büyük değer katıyor. Bu çalışmanın, bu sene başlayacak olması gerçekten önemli ve güzel bir müjde. Eski askerlik şubesinin bulunduğu yere Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılacak ‘Kültürhan’ projesi, 2019 yılı yatırım programına alındı. Sayın Bakanımız Mahir Ünal, büyük gayret gösterdiler. Kültürhan, Elbistan’ımızın en önemli eksiklerinden biriydi.

Gençlik Merkezi’mizin bahçesinde kapalı yarı olimpik bir yüzme havuzu yapılacak. 12x25 metre boyutlarında olacak. 2019 yılı yatırım programına alındı. Adliye binamız yüzde 85 oranında tamamlanmış durumda. Yaza kalmadan da oranın açılışını yapma imkanını bulmuş olacağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz, yüzde 55 oranında tamamlanmış durumda. Yaz aylarında hizmete girmesi planlanıyoruz. 2 tane Aile Sağlığı Merkezimizin inşaatı da yüzde 99 oranında tamamlanmış durumda. 112 Acil Servis ünitemiz de yüzde 99 oranında tamamlandı.

Kent Müzemizin inşaatı tamamlandı. Teşhis aşamasında, materyaller toplandıktan sonra iç ışıklandırması yapılacak. İç ışıklandırma tamamlandıktan sonra inşallah Kent Müzemizin de açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleşecek. Fatih İlkokulumuzun yeni binasına bu yıl içerisinde başlanacak. Fen Lisemizin kapalı spor salonumuzun inşaatı da bu yıl içerisinde başlayacak. Sayın Bakanımızın gayretleri ile bu yatırımlar noktasında öncelik alacağız.

Milli Eğitim bünyemizde 55 derslik inşaatı devam ediyor. Onlar da yıl içinde inşallah hizmete girecek. Elbistan’da yatırımlar her anlamda devam ediyor. Kadın Yaşam Merkezimiz var bir de. Sayın Bakanımız, geniş ölçekli olarak merkezi bütçeden pay ayrılarak ilçemize yakışır bir Kadın Yaşam Merkezi açılacağı müjdesini verdi.

Maalesef ara dönem yaşanması ile kaybolan ekip ruhunu yeniden tekrar yakalayarak ilçemize en güzel ve iyi yatırımları getirmenin gayreti içerisinde olacağız. Biz elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız. Bütün arkadaşlarımızla el birliği Elbistan’ı daha ileri taşımanın gayreti içerisinde olacağız. Güzel günler göreceğiz diye düşünüyoruz. Elbistan’ın büyümesi noktasında üzerimize düşenin fazlasını yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Elbistan’la ilgili yatırımlar il ölçeğinde düşünülüyor ve planlanmaya çalışılıyor. Tüm bu yatırımlarımız ilçemize inşallah hayırlı ve uğurlu olur.”

Elbistan Belediye Başkan Vekili Ahmet Tıraş ise, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın, bölge için önemli bir değer olduğuna dikkati çekti. ‘Geriye dönük kayıplarımız 5 katı ile çarpılarak sayın bakanımızın sayesinde dönecek’ diyen Başkan Vekili Tıraş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bölgemizde Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal gibi bir değerimiz var. Elbistan için 2023 hedefleri olduğunu dile getirdi. Kendisinden belli müjdeler aldık. Elbistan için çok büyük düşünceleri var. 2023’te de Elbistan’a çok daha güzel haberler vereceğini biliyoruz. Elbistanlı, Elbistan’ı tanıyamayacak.

Geriye dönük kayıplarımız 5 katı ile çarpılarak sayın bakanımızın sayesinde dönecek. ÇEKÜL Vakfı’nın Elbistan için yapacağı çalışmalar, 5 yıl içerisinde bitecek. ÇEKÜL Vakfı, Uzun Çarşı’nın oradan taş döşemesine başlayarak Selçuklu mimarisini oturtmaya başlayacak. Mart’ın içinde çalışmalarımız başlayacak. Çok büyük bütçeli bir çalışma olacak. Değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Elbistan’ımıza 1 tane ambulans geldiğinde davul-zurna ile karşılıyorduk. Ambulansların bin katı hizmet geliyor; yüzümüz de çok aşırı gülmüyor. Vatandaşımız bunlar zaten gelecekti diyor.

Sayın Bakanımız, Kültürhan’ı 1 saat içerisinde yatırım programına aldırdı. Biz, kendisine ayda 1 proje sunsak almama imkanımız yok. Elbistan’ın eksikleri varsa Elbistanlının ve bizim suçumuz. Ankara’da çok güçlü bir genel başkan yardımcımız var.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI