Bugun...



Kahramanmaraş’ta THO Rüzgârı Esti

7 Mart 2015 Cumartesi günü Kahramanmaraş Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliği düzenlenen 2015 Yılı Okullar ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Yarışması

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:03

Kahramanmaraş’ta THO Rüzgârı Esti

7 Mart 2015 Cumartesi günü Kahramanmaraş Valiliği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu (THOF) işbirliği düzenlenen 2015 Yılı Okullar ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Yarışması görkemli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. İl Yarışmasında yer alan 28 Türk Halk Oyunları Ekibi oyuncuları hünerlerini başarıyla sergilerken, gözler bir zamanlar bu konuda Türkiye Finallerinin abonesi olan Elbistan’ı aradı ama bulamadı!

                Kahramanmaraş Batı Park Spor Salonunda gerçekleşen büyük organize Geleneksel Düzenlemeli ve Geleneksel Düzenlemesiz dallarında minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapıldı. Unutulmaz ve görkemli coşkunun yaşandığı yarışmalara; THOF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Ali Özçelik ve Kurul Üyeleri; Kamuran Avşar, Abdullah Gizlice ile Bölge Koordinatörü Rıza Görkem katıldı.

                THOF Kahramanmaraş İl Temsilcisi Fatih Karaaslan ve İl Hakem Temsilcisi Yusuf Gündoğdu ile İl Hakem Kurulunun başarılı organizeleri ile gerçekleşen Okullar ve Kulüpler Arası Kahramanmaraş İl Yarışmasında dereceler şu okullar tarafından paylaşıldı:

OKULLAR ARASI GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL

                Minikler Kategorisi: 1. Fatih Şekkeli İlkokulu,

                Yıldızlar Kategorisi: 1. Afşin Atatürk Orta Okulu,

                Gençler Kategorisi: 1. Sevim Şirikçi Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULLAR ARASI GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DAL

                Minikler Kategorisi: 1. Ayşe Gümüşer İlkokulu,

                Yıldızlar Kategorisi: 1. Afşin Atatürk Orta Okulu, 2. Sergentepe Orta Okulu ve 3. Hürriyet Yatılı Bölge Okulu.

                Gençler Kategorisi: 1. Şehit İdare Ateşe Garip Özmen MTA Lisesi, 2. Kahramanmaraş Anadolu Lisesi, 3. Kahramanmaraş MTA Lisesi.

KULÜPLER ARASI GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL

                Minikler Kategorisi: 1. Fatih Şekkeli İlkokulu Spor Kulübü,

                Yıldızlar Kategorisi: 1. Afşin Belediye Spor Kulübü,

                Gençler Kategorisi:  1. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü

KULÜPLER ARASI GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DAL

                Minikler Kategorisi: 1. Afşin Eshab-ı Hehf Kültür Spor Kulübü, 2. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü.

                Yıldızlar Kategorisi: 1. Afşin Belediye Spor Kulübü,

                Gençler Kategorisi: 1. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü,

                Büyükler Kategorisi: 1. Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü, 2. Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Halk Eğitimi Merkezi Spor Kulübü ve 3. Çağlayancerit Belediye Spor Kulübü.

                Bu sonuçların ardından Okullar Arası Yarışmalarda 1. olan ekipler 1 Nisan 2015 tarihinde Adana Bölge Yarışmasında, Kulüpler Arası Yarışmalarda 1. olan ekipler ise 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Kahramanmaraş Bölge Yarışmasında Kahramanmaraş’ı temsil edecekler.

                THOF Rüzgârlarının estiği yarışmalara geçen yıllara oranlar yoğun katım olması dikkat çekerken, bu organize ile halk oyunlarında beklenen özlem sona ermiş oldu. Kapsamlı ve başarılı organize Türk Halk Oyunlarında gelecek adına adeta güven verdi. Yarışma sonrası ödül töreni sonrasındaki finalde ise yüzlerce halk oyuncunun birbirini kutlaması, eğitmenlerin sevinçleri ise spor salonu alanında yüzlerce metrelik halayla son buldu günün anlamını ve güzelliğini yansıttı. Bir zamanlar Türkiye Finallerin abonesi olan Elbistan’ın, okullarının ve kulüplerinin Kahramanmaraş İl Yarışmalarında bile yer almaması büyük eksiklik olarak görüldü ve oldukça şaşırtıcı bulundu.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI