Bugun...



Elbistan Lahanasına Göz Değdi

Elbistanlı Üreticilerin Sonbahar Ümidi Lahana Kansere Yenik Düştü!

facebook-paylas
Tarih: 23-07-2018 20:09

Elbistan Lahanasına Göz Değdi

Sadece Elbistan ve bölgesinin değil ünü Türkiye geneline ulaşmış olan meşhur Elbistan Lahanasına bu yıl göz değdi. Hasat mevsiminin başladığı şu günlerde ağırlığı 50 kilograma kadar çıkan Elbistan Lahanasının bu durumu üreticileri üzdü.

                Türkiye’nin tarımda en önemli merkez konumunda bulunan Elbistan Ovasında lahana hasadı başladı. Sarmalık ve turşuluk olarak sofralarda önemli besin değeri olarak yer alan şifa dolu Elbistan Lahanası, pazarlarda görücüye çıktı. Kaynatılarak içilen suyu ile büyük bir şifa kaynağı olan Elbistan Lahanası şu anda 7 TL ile 10 TL arasında tüketicilere sunuldu.

                Çitçilerin gelirde sonbahar ümidi olan Elbistan Lahanası, 50 Kilograma kadar yetişebilir. Ancak geçen yıllardan itibaren çeşitli hastalıkların neden olduğu üretim azlığı çiftçileri de derinden üzüyor. Geçen yıllara oranla üretimde yüzde 30’luk bir düşüş yaşandığına dikkat çeken üreticiler, bu yılda kök ve yaprak kanseri adı verilen hastalık yüzünden büyük sıkıntı içinde olduklarını dile getiriyorlar.

                Her şeye ve tüm olumsuzluklarına rağmen hasatta düşüş olsa da ünü Türkiye geneline ulaşan Elbistan Lahanası, verim azlığına rağmen rağbet görmeye devam ediyor. Kış mevsiminin kapıya dayandığı şu günlerde açık pazarlarda ve semt parlarında görücüye çıkan lahanalar sofralara lezzet ve şifa dağıtmaya devam ediyor. Kış sebzelerinin vazgeçilmezleri arasında birinci sırada yer alan Elbistan Lahanası, gurbette yaşayan Elbistanlıklarında yine ilgi odağı olmaya devam ediyor. Yakınlarına lahana siparişi veren gurbetteki Elbistanlılar ve Elbistan Lahanasının tadını bilenlere otobüslerle gönderiliyor.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI