Bugun...



“Küçük İhtimaller Büyük Felaket Getirir”

Belediye Başkanı Vicdan Yangın Felaketine Karşı Halkı Uyardı

facebook-paylas
Güncelleme: 10-08-2024 04:27:32 Tarih: 10-08-2024 04:01

“Küçük İhtimaller Büyük Felaket Getirir”

Belediye Başkanı Vicdan Yangın Felaketine Karşı Halkı Uyardı

“Küçük İhtimaller Büyük Felaket Getirir”

Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan, son günlerde ilçede yaşanan orman yangınları ile ilgili olarak Ekinözü ve bölge halkına seslenerek, “Küçük ihtimaller büyük felaket getirir” dedi. Köylü vatandaşlara özverili çabalarından dolayı teşekkür etti.

Ekinözü’nde önce Alişar ardından da Çiftlik köyünde geniş çaplı orman yangını çıktı. Oldukça büyük bir alanı etkileyen yangınlarda asırlık ağaçlar da küle döndü. Yangınlar, havadan ve karadan müdahalelerle söndürülse de Ekinözü’nün ciğerleri sayılan ormanlık alanlar zarar gördü.

Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan, orman yangınları açısından en riskli dönemden geçildiğini belirterek, küçük bir kıvılcımın çok büyük orman yangınlarına dönüşebilme tehlikesine dikkat çekti.

Başkan Vicdan, artan orman yangını riskine karşı tüm vatandaşları dikkat göstermeye çağırarak, “Şehrimiz ve dünyamız için hayati olan ormanların korunması adına yangınlara karşı çok daha duyarlı olmamız gerek” dedi.

Bir kıvılcımın çok büyük orman yangınlarına dönüşebildiğine vurgu yapan Başkan Vicdan, “Bu nedenle çok daha dikkatli olunmalı, ormanlarımızın korunması için yangın riski yüksek dönemlerde bırakın ormanda ateş yakmayı, bir kıvılcım bile çıkarılmamalıdır. Ormana ya da yakın alana atılan bir izmaritin çevresindeki otları ve bitkileri yakmaya başlayacağı, iyi söndürülmemiş bir mangal ateşinin rüzgarın etkisiyle tekrar tutuşabileceği, ormana atılan bir cam şişenin ya da benzer özelliklerdeki bir atığın, güneş ışınlarının mercek etkisi ile ateş oluşturabileceği unutulmamalı. Küçük ihmallerin felaket getirdiğini bir kez daha hatırlatıyorum. Bir kıvılcım geleceğimizi yakmasın” ifadelerini kullandı.

Ekinözü Belediye Başkanı Harun Vicdan, Gözpınar (Nergele) ve Çiftlik köylerinde yaşayan vatandaşlara, yangında gösterdikleri özverili çaba ve büyük gayretleri için teşekkür ederek, “Yaşlısıyla genciyle, kadınıyla erkeğiyle halkımız doğaya, ormana sahip çıktı. Büyük çabaları takdire şayan” dedi..

 

 




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI