Bugun...



Kurtuluş ve Kuruluşun Adı: 30 Ağustos Zaferi

Bağımsızlığın Sembolü Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

facebook-paylas
Tarih: 01-09-2024 18:59

Kurtuluş ve Kuruluşun Adı: 30 Ağustos Zaferi

Bağımsızlığın Sembolü Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Kurtuluş ve Kuruluşun Adı: 30 Ağustos Zaferi
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurtuluşuna ve Kuruluşuna vesile olan 30 Ağustos Zafer Bayramının 102.yıl dönümü dolayısıyla yurdun dört bir yanında olduğu gibi Elbistan’da da coşku ve heyecan dolu tören yapıldı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen törende 30 Ağustos Zaferinin heyecanı bir kez daha yaşandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü çerçevesinde Elbistan’da, Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törende, Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Gökter ve Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Elbistan Askerlik Şubesi Başkan Vekili Asteğmen Yiğitcan Gelişli yaptı.
Asteğmen Gelişli, 30 Ağustos Zaferi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil ettiğine vurgu yaparak şöyle konuştu:
“Asil Türk milleti, kahraman Türk ordusu ile birlikte varlığına ve vatanına kast edenlere karşı 102 yıl önce bu gün kahramanlık ve şeref dolu tarihinden aldığı kudretiyle yeniden dirilerek topyekûn bir varoluş mücadelesi sonucunda eşine tarihte az rastlanan bir zafer kazanmıştır. Aziz yurduna ve bağımsızlığına kast eden işgal kuvvetleri karşısında Türk ordusunun ortaya koyduğu eşsiz bir eser olan bu zaferin her safhası tek tek düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiştir.”
“Üzerimizde kara bulutların dolaştığı bir ortamda Mustafa Kemal Paşa ve onun arkadaşları bağımsızlık meşalesini yakarak ‘Ya istiklal ya ölüm’ parolası ile aydınlığa giden yolu aralamışlardır” diyen Asteğmen Gelişli, “Özellikle Sakarya Meydan Muharebesi de hedefimize ulaşmaya muktedir olduğumuzu; milletimizin istiklali uğruna kanın son damlasına kadar mücadeleye devam edeceğini ispatlamıştır. Artık dünyanın en kahraman ve en savaşçı milletine düşen görev, düşmana son darbeyi vurmak olmuştur. Bu büyük zaferle düşmana son darbe vurulmuştur. 9 Eylül’de düşman İzmir’de denize dökülmüştür. Avrupalı tarihçiler bu zaferden sonra ‘Türkler, Mohaç Meydan Muharebesi’nden yüz yıllar sonra yine parlak bir meydan muharebesi kazandılar ifadesini kullanmışlardır” şeklinde konuştu.
30 Ağustos Zaferi’nin, Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe istiklalinin elinden alınamayacağını ispatladığını vurgulayan Gelişli, “Türk ulusu, bu meydandan da Ulu Önderi’nin liderliğinde alnının akıyla çıkmayı başarmıştır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe istiklalinin elinden alınamayacağı; Türklerin yalnız askeriyle değil milletiyle topyekûn olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır. Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin; kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe topyekun bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır” dedi.


30 Ağustos Zaferi’nin Türk ordusuna ‘Silahlı Kuvvetler Günü olarak da armağan edildiğini hatırlatan Gelişli, “Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp, silah ve teçhizatlarıyla, güçlü ve dinamik personeliyle ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz, her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bu güne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir.
Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere dava arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhları şad olsun” cümleleri ile konuşmasını tamamladı.


Törene, Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Elbistan Belediye Başkanı Erkan Gürbüz, Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Gökter, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Sarı, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Yaşar Akbay, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Üsteğmen Emre Dal, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Koyuncu, CHP Elbistan İlçe Başkanı Onur Gürbüz, AK Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili İsrafil Ayhan, İYİ Parti Elbistan İlçe Başkanı Hulusi Alkaya, Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Ragıp Kul, daire amirleri ve kurum müdürleri katıldı.
Tören sonunda, Elbistan Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, makamında tebrikleri kabul etti. Kaymakamlıkta gerçekleşen tebrik kabul programında milli gurur ve şuur duyguları bir kez daha yaşandı.

 




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI