Bugun...



Kadına Şiddete Tokat Gibi EL İZİ !

Kadına Uzanan Eller Kırılsın

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2024 01:56

Kadına Şiddete Tokat Gibi EL İZİ !

Kadına Uzanan Eller Kırılsın

Kadına Şiddete Tokat Gibi EL İZİ !

Elbistan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte kadına şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için ‘El İzi’ bırakıldı.

Kadına yönelik şiddete karşı mücadele dolayısıyla bir dizi etkinlik ve farkındalık çalışmasına imza atan Elbistan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Uzun Çarşı’da farkındalık programı düzenledi. Etkinliğe, Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı, Elbistan İlçe Müftülüğü, Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü ve paydaş kurumlar ile sivil toplum kuruluşları destek verdi. Katılımcılar, ‘kadına şiddete son’ panosuna farklı renklerde el izi bırakarak mücadeleye tam destek verdi.

Etkinlikle ilgili değerlendirme yapan Elbistan Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Emine Cuma, “Kadına yönelik şiddet, kadınların cinsiyetleri nedeniyle maruz kaldıkları fiziksel, cinsel, psikolojik acı veya ıstırap veren ya da verebilecek olan her türlü eylem, uygulama ya da bu tür eylemlerle tehdit edilme, zorlanma veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakılmalarıdır. Dünyanın pek çok yerinde sıklıkla rastlanan bir insan hakları ihlalidir. Mağdurların doğumla birlikte, hatta doğum öncesinde maruz kalmaya başladıkları bir şiddet türüdür. Bu konuda çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çerçevede geniş bir katılımla düzenlediğimiz etkinlikte bizlere destek olan herkes renkli ellerle kadına şiddete dur dedi

 




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI