Bugun...



“Elbistan ve Afşin’in Nesli Yok Olacak!”

Başkan Özden Memleket Sorunlarına Neşter Vurdu

facebook-paylas
Tarih: 13-08-2024 02:00

“Elbistan ve Afşin’in Nesli Yok Olacak!”

Başkan Özden Memleket Sorunlarına Neşter Vurdu

“Elbistan ve Afşin’in Nesli Yok Olacak!”

Milli Yol Partisi (MYP) Elbistan İlçe Başkanı Ali Özgen, Çelikler Holding bünyesinde faaliyet gösteren Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne 2 yeni ünite eklenmesiyle ilgili, “Elbistanlının ve Afşinlinin neslini yok etmeye çalışıyorlar” yorumunda bulundu.

Özgen, yaptığı basın açıklamasında, yerel ve genel siyasete dair çarpıcı ve ilginç açıklamalarda bulundu. İçme suyuna gelen zamlar, ekonomideki sıkıntılar ve vatandaşların geçim derdi ile bölgedeki termik santrallerle ilgili adımları değerlendirdi.

“ZAMLARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ İNŞALLAH!”

Açıklamasına Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (KASKİ) içme suyu zamlarına ironi yaparak başlayan Milli Yol Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ali Özgen, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi su zamlarına devam ediyor. Siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarından bölge milletvekillerinden tepki yok. Elbistan halkı bu zam kararını alanlara, uygulayanlara minnet duyuyor, dualar ediyor. Zamların devamını bekliyoruz inşallah” dedi.

“ELBİSTANLI’NIN AFŞİNLİ’NİN NESLİNİ KURUTMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Afşin-Elbistan A Termik Santrali’ne 2 yeni daha ünite yapılmasının insan ve çevre sağlığı açısından büyük riskleri de beraberinde getireceğini savunan Başkan Özgen, şöyle devam etti:

“Bölgemize yapılması düşünülen A Termik Santrali 5. ve 6. ünite ilavesi gerçekleşmesi durumunda çevre ve insan sağlığı için büyük risk taşıyacağı santralden kaynaklı hava kalitesinin bozulacağı, bölgemizde var olan akciğer kanseri, KOAH, solunum yolu yetmezliği vakalarının daha da artacağı, bölgenin geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığın biteceğini, iklim değişikliklerini olumsuz etkileyeceği aşikar ve ortadadır. Bacaların filtreli olması bile fayda sağlamıyor. 100 kilometre alanda bağlar, bahçeler kuruyor, yeraltı suları linyit çıkarmak için kuyular vasıtasıyla çekiliyor. Çiftçi sulama için 100 metreden aldığı suyu şimdi 400 metreden almaya çalışıyor. Topraklarımızı çölleştirip geçim kaynaklarını elimizden aldıkları gibi Elbistanlının, Afşinlinin neslini yok etmeye çalışıyorlar.

“ÇEVRECİ YURTSEVER İNSANLARI YALNIZ BIRAKMAYALIM”

Küresel ve yerli kan emici vampirlere karşı mücadele veren Elbistan Hayatı Koruma Platformu çatısı altında mücadele veren bu yurtsever insanları yalnız bırakmayalım. Bu oluşumun uyarılarına kayıtsız kalmayalım. Yarınlarımız için, çocuklarımız için, ormanlarımız için, hayvanlarımız için, temiz bir atmosfer için organize olmuş bir mücadele vermek gerekiyor. Bir birey olarak, vatandaş olarak kaygılanıp korkuyoruz daha kötü günler kapıda mı?”

“BU MEVCUT SİSTEM ÜLKEYİ İFLASA SÜRÜKLÜYOR”

Ekonomik sorunlarla boğuşan esnaf ve vatandaşın bir de yüksek vergilere maruz kaldığının altını çizen Başkan Özgen, AK Parti iktidarını eleştirerek, “Yüksek enflasyon, vergi zamları, yüklü faturalar vatandaş olarak çok zor günler geçiriyoruz. Eylül ayında okullar açılacak, yükümüz daha da ağırlaşacak. Bu mevcut sistem ülkeyi iflasa götürüyor. Devletin hiçbir kurumuna güven kalmamıştır. Yandaşları köşeleri kapmışlar, şirketler ve müteahhitlerin vergi borçları siliniyor, küçük ölçekli esnaftan bağırta bağırta vergi alıyorlar. Halkımız ezilmeye, sürünmeye mahkûm edilmiştir. Ülkede bir hükümet var yolsuzluklar, talanlar, liyakatsiz kadrolaşmalar devam ediyor. Şahbudak’ın bağı var üzümü yok yaprağı var. Böyle bir hükümetle yönetiliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: HASANAKİ




İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI