Bugun...



“Fakir Daha da Fakirleşti”

CHP’li Öztunç Asgari Ücretlinin Derdine Derman Arıyor

facebook-paylas
Tarih: 19-09-2018 21:39

“Fakir Daha da Fakirleşti”

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Öztunç, asgari ücretle çalışanların maaşlarında yapılan vergi kesintisi uygulamasının sona erdirilmesini istedi. Öztunç, yaptığı açıklamada, “Fakir daha da fakirleşti. Asgari ücretlinin maaşı kuşa döndü” dedi.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bir açıklama yapan Öztunç, son aylarda yaşanan ekonomik krizin, asgari ücretlinin belini kırdığını söyledi.

Öztunç, “Fakir daha da fakirleşti. Asgari ücretlinin maaşı kuşa döndü. Zaten geçinemeyen asgari ücretli artık daha da zor durumda. Bu yüzden asgari ücretliye uygulanan vergi kesintisi uygulaması kaldırılmalıdır” dedi.

Öztunç, açıklamasında şunları kaydetti:

“Hükümetin son zamanlardaki uygulamaları nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşıyoruz. Fakir daha da fakirleşti, zengin daha da zenginleşti. Olan ise garibana, asgari ücretle çalışana oldu. Vergi kesintisi uygulaması aslında çok kazanan için yapılmalı. Asgari ücretle çalışan vatandaş için 10 lira dahi önemli iken maaşından vergi kesilmesi yanlıştır. Eğer devlet vergi toplayacaksa bir gece de milyarları vuranlardan toplasın.” Asgari ücretten vergi alınmamasını sağlayacak düzenlemenin, TBMM gündemine getirilmesi gerektiğini belirten CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Son aylarda yaşanan ekonomik kriz asgari ücretlinin belini kırdı. Fakir daha da fakirleşti. Asgari ücretlinin maaşı kuşa döndü. Zaten geçinemeyen asgari ücretli artık daha da zor durumda. Bu yüzden asgari ücretliden vergi alınmamalıdır. Bunun için yapılması gereken düzenleme ne ise, hükümet tarafından meclis açılır açılmaz TBMM gündemine getirmelidir. Bu konuda iktidarın adım atmasını bekliyoruz.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI