Bugun...



Ferhatpınar Acısıyla Kaldı!

Elbistan’daki İlk ve Tek Salgın Köyünde Karantina Kaldırıldı

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2020 01:19

Ferhatpınar Acısıyla Kaldı!

Elbistan’a bağlı Ovacık Köyünün Ferhatpınarı mezrasında yaklaşık 1 aydır devam eden koronavirüs karantinası kaldırıldı. Alınan tedbirlerle sonucunda bulaşının ortadan kalkmasıyla köy normal yaşama dönerken Ferhatpınar bir can kaybı ve acıyışla anılarda kaldı.Lütfi Demir 61 yaşında hayatını kaybetti.

Elbistan’a bağlı Ovacık Mahallesi’nin Ferhatpınarı mezrasında 1 aydır devam eden koronavirüs karantinası kaldırıldı. 25 haneli Ferhatpınarı mezrasında koronavirüs testleri pozitif çıkan kişi sayısındaki artış nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 13 Nisan’da karantina uygulanmaya başlanmıştı.

Giriş ve çıkışların jandarma tarafından kapatıldığı mezrada 1 kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmişti. Elbistan Kaymakamlığı, Ferhatpınarı mezrasında son 14 günlük süre içerisinde bulaşı tespitinin olmaması nedeniyle karantina uygulamasına son verildiğini duyurdu.

Duyuruda şu ifadeler yer aldı:

“Elbistan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla ilçemiz Ovacık Mahallesi Ferhatpınarı mezrasında uygulanan karantina kararı, 30 günlük sürenin dolması ve son 14 günlük süre içerisinde bulaşı tespitinin olmaması nedeniyle sona erdirilmiştir. Bu karar doğrultusunda da karantina kaldırılmıştır.”




Kaynak: HASANAKİ




Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Web sitemize nasıl ulaştınız?


HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI