Bugun...


Ağır Hasarlı Yıkım İlanı Askıda
Tarih: 12-05-2023 22:22:02 Güncelleme: 12-05-2023 22:22:02 + -


2 Milyon 500 Metreküp Hafriyat Kaldırıldı

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2023 22:22

Ağır Hasarlı Yıkım İlanı Askıda

Elbistan’da, yüzyılın felaketi sonrasında ağır hasar alan binaların yıkım kararları asılmaya başlandı. İtiraz olmayan binalarla ilgili yıkımı durdurmak isteyenler, 3 gün içerisinde yürütmeyi durdurma talepli idari dava açıp Elbistan Kaymakamlığına bilgi verecek.

Şubat’ta yaşanan 7,6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Elbistan’da, 2 binden fazla bina ağır hasar aldı. Enkaz ve acil yıkımı kararlaştırılan binalarla ilgili gerekli adımlar atıldı. Öncelikle enkaza dönen 342 binanın molozları çok sayıda iş makineleri ve kamyonlarla şehir dışındaki döküm alanlarına taşındı. Daha sonra acil yıkımına karar verilen binaların yıkımı başladı. Yaklaşık 2 milyon 500 bin metreküp hafriyat şehir merkezinden kaldırıldı.

Depremden sonra başlayan hasar tespit çalışmaları ve itiraz süreci de geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 2.incelemenin ardından kesin hasar tespit sonuçları muhtarlıklarda askıya çıktı. Bu sürenin de dolmasıyla birlikte ilçe merkezindeki 2 binden fazla ağır hasarlı binanın yıkımı için yasal süreç tamamlanmış oldu.

Ağır hasarlı olup da herhangi bir itirazı bulunmayan binalara yıkım ilanları asılmaya başlandı. Yıkım ilanları, binaların görülebilecek bir yerlerine asılarak ilanen tebliğ ediliyor. Ağır hasarlı binaların yıkımını durdurmak isteyen vatandaşların 3 gün içinde yürütmeyi durdurma talepli idari dava açıp kaymakamlığa bilgi vermesi gerekiyor. Bu süre içinde başvuru yapılmaması halinde yıkım işlemleri devam edecek.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI