Bugun...


Ankara BB’den Elbistan Tarımına Destek
Tarih: 12-05-2023 22:26:11 Güncelleme: 12-05-2023 22:26:11 + -


Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Elbistan’daki depremzede üreticilere

facebook-paylas
Tarih: 12-05-2023 22:26

Ankara BB’den Elbistan Tarımına Destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Elbistan’daki depremzede üreticilere verdiği desteği, yüzde 100 hibe şeklindeki sebze fidesi dağıtımıyla sürdürüyor.

                Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraşlı çiftçilere 400 bin litrelik organomineral sıvı gübre desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de bölgeye sebze fidesi desteği veriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraşlı çiftçilere ulaştırılmak üzere sebze fidesi yüklü 10 TIR’ı afet bölgesine göndermeye başladı. Beypazarı’ndaki seralarda yetiştirilen birer milyon domates ve biber fidesi depremzede çiftçilere ulaştırılacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Beypazarı'nda ürettiğimiz 2 milyon fidenin afetin etkilediği topraklarımıza bereket getirmesini diliyorum” dedi.

                Deprem bölgesine gönderilmek üzere yetiştirilen birer milyonluk domates ve biber fidesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde Elbistan’daki çiftçilere dağıtılmaya başladı. Elbistan Ziraat Odası Başkanlığı’ndan Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS belgeleri ile birlikte ABB’nin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki koordinasyon merkezinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgesindeki üreticilerin yaralarını sarmaya devam edeceklerini belirten ANFA Peyzaj Genel Müdürlüğü Alan Şefi Sercan Çalışan, “Deprem bölgesine gönderilmek üzere yetiştirilmiş 1 milyon biber ve 1 milyon domates fidesinin sevkiyatına başlamış bulunmaktayız. Deprem bölgesindeki yaraları sarmak için ANFA ve Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ilçedeki 5 bin 600 üreticiye organomineral sıvı gübre desteğinde bulundu. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, depremden sonra zor günler geçiren Elbistan çiftçi ve üreticinin yanında olması üreticiler arasında büyük memnuniyet yarattı. Elbistanlı çiftçiler tarım desteğinden dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve emeği geçen tüm ekibine ve personeline teşekkür ettiler.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI