Bugun...


Schengen Skandalı TBMM’de
Tarih: 13-06-2023 22:31:08 Güncelleme: 13-06-2023 22:31:08 + -


Öztunç Vize Skandalını Dışişleri Bakanına Sordu

facebook-paylas
Tarih: 13-06-2023 22:31

Schengen Skandalı TBMM’de

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, yurt dışına gitmek isteyen vatandaşlara vize verilmemesini eleştirerek, dünyaca ünlü sanatçılara bile Schengen Vizesini alınamamasının büyük bir skandal ve ayıp olduğunu kaydetti.

                CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, halkın ve vatandaşın sıra dışı sorunlarına el atmaya ve TBMM’ye taşımaya ısrarla devam ediyor. Son aylarda Schengen Vizesinin Türk Vatandaşlarına ağırlıklı olmak üzere uygulanmadığını ifade eden Öztunç, Dünyaca ünlü Türk Sanatçıların bile vize skandalı ile karşı karşıya geldiğini vurguladı.

Atom Karınca Öztunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın cevaplaması için Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine şu sorularla taşıdı:

“Son aylarda yurtdışına gidecek vatandaşlarımız, Schengen vizesi alamamaktadırlar. Bu durumdan dünyaca tanınmış ve topluma mal olmuş sanatçılarımızda nasibini almış ve konserlerini iptal etmek zorunda kalmıştır. Vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünün kısıtlanması ülkemizin dış dünyadaki itibarının ne durumda olduğunun bir göstergesidir. Ayrıca son yıllarda yurtdışına iltica başvurularında büyük bir artış gözlendiği ve bu başvurular arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılan Suriye ve Afgan sığınmacıların çoğunlukta olduğu dile getirilmektedir.

Buna istinaden;

Yıllar itibariyle son beş yıl içinde yurtdışına çıkış vize talebi ret olan vatandaş sayısı kaçtır? Türk vatandaşlarına, sanatçılara, iş insanlarına vize verilmemesi nedeniyle ilgili Türkiye’deki yabancı elçiliklerle herhangi bir görüşme yapılmış mıdır? Yapılmış ise ret gerekçeleri nelerdir? Türkiye’nin Schengen vizesi başvurularında aldığı ret cevabı diğer ülkelerle kıyaslandığında bu oran ne kadardır? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapılan Suriyeli ve Afgan sığınmacıların yoğun olarak Avrupa ülkelerine iltica başvurusu yaptığından dolayı Avrupa ülkelerinin Türk vatandaşlarının vize taleplerini geri çevirdiği yönündeki iddialar doğru mudur? Topluma mal olmuş dünyaca tanınmış sanatçılarımızın dahi vize alamadığı ve konserlerini iptal etmek zorunda kaldıkları doğru mudur? Doğru ise bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?”

 




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI