Bugun...


STÖ Başkanlarını Kim Dinler?
Tarih: 12-07-2023 22:41:01 Güncelleme: 12-07-2023 22:41:01 + -


Elbistan Oda Başkanlarının Haklı Feryadı Karşılıksız Kalmamalı

facebook-paylas
Tarih: 12-07-2023 22:41

STÖ Başkanlarını Kim Dinler?

Elbistan’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Örgütlerinin başkanları, ağır hasarlı binaların yıkımında demirlerin yerinde ayrıştırılmasının insan ve çevre sağlığı açısından risk oluşturduğu gibi sürecin de uzamasına neden olduğunu belirttiler. Bakalım STÖ’leri dinleyecek kimse var mı?

Oda başkanları, enkazın kaldırılmasıyla birlikte alanın toprak seviyesiyle eşit şekilde tesviye edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Enkazın yerinde ayrıştırılmasına son verilmeli, bu işlem döküm sahalarında yapılmalı” dediler.

Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemil Şahin, Tamirciler ve Demirciler Odası Başkanı Mehmet Mıhçı, Esnaflar ve Bakkallar Odası Başkanı Kemal Şahin, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mükremin Alagöz, Marangozlar Odası Başkanı Mustafa Öztürk ile Terziler Odası Başkanı İhsan Sarıoğlan’ın ortaklaşa yaptığı açıklamada yıkım sırasında çıkan asbest maddesinin insan ve çevre sağlığını tehlikeye attığının altı çizildi.

Ortak açıklamada şöyle denildi:

“Asrın felaketinin merkez üssü Elbistan’ımızda ağır hasarlı binaların yıkım çalışmalarının hızlandırılması ve yıkımların vatandaşın sağlığına, huzuruna ve emniyetine önem verilerek yapılması gerekmektedir. Özellikle işlek caddelerimiz ve çarşılarımızdaki yıkım işlerinin acilen bitirilmesini istiyoruz. Yıkımlar nedeniyle ticari hayatı ve vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkileyen, günlerce süren yol kapatmaları ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun için yıkımlar hızlandırılmalı ancak bunu yaparken de vatandaşın sağlığı, huzuru ve emniyetine önem verilmelidir.

Bu işlemler sırasında yaşanan sorunlar esnaflarımızı ve vatandaşımızı bezdirmiş durumda. Günlerce süren bina yıkımları, çoğu yıkımda tazyikli su kullanılmaması ve en önemlisi yıkılan binanın demirinin kepçe darbeleriyle olduğu yerde ayrıştırılması kabul edilemez bir durum. İnsan ve çevre sağlığını tehlikeye atıyor. Asbest maddesinin kanser riskini ne derece tetiklediğini de göz önüne alırsak; sağlık açısından son derece tehlikeli olan bu işleme son verilmeli. Bu işlem döküm sahalarında yapılmalıdır. Ayrıştırma işlemi yerinde yapılmadığı zaman yıkımlar daha da hızlanarak şehrimiz hızla toparlanacaktır. Ayrıca, asbestin önlenmesi için temellerin üzeri mutlaka kapatılmalı. Enkazın da yolla aynı seviyeye kadar sıyrılması gerekiyor. Yetkililerimizden bu konularda acilen adım atmalarını istiyoruz.”

Şehirdeki trafik düzeninin sağlanması için de tüm kurumlar ve vatandaşların üzerine düşeni yapması gerektiğine işaret eden oda başkanları, “Caddelerimiz ve ara sokaklarımızda çift sıra park sorunu ve trafikteki düzensizlik sürüyor. Bu konuda da herkesin kurallara uymasını, emniyetimizin de denetimleri sıklaştırmasını istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

 




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI