Bugun...


15 Temmuz’un 7.Yıl Dönümü
Tarih: 16-07-2023 22:13:52 Güncelleme: 16-07-2023 22:13:52 + -


Programların finali geniş katılımla gerçekleşti

facebook-paylas
Tarih: 16-07-2023 22:13

15 Temmuz’un 7.Yıl Dönümü

Elbistan’da; 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7.yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik organize edildi. Gün boyu gerçekleşen programların finali geniş katılımla gerçekleşti.

                FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin üstünden 7 yıl geçti. Türk siyasi tarihinin en ağır saldırısı olan darbe girişimine karşı direnişin sergilendiği günün 7.yıl dönümünde ülke genelinde olduğu gibi Elbistan’da da etkinlik düzenlendi.

Elbistan Kaymakamlığı organizasyonundaki etkinliklerin adresi, MÜSİAD Konteyner Kent oldu. Etkinlik, saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı.15 Temmuz darbe girişimi gecesinde yaşanılanların anlatıldığı sinevizyon gösterisinin izlenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere Elbistan Kaymakam Vekili (Diyarbakır Vali Yardımcısı) Murat Yıldız kürsüye davet edildi. Yıldız, milletin, darbe girişimine karşı destansı bir duruş sergilediğinin altını çizdi.

Yıldız, “Devletimizin içine yuvalanmış bir grup terörist tarafından planlanan 15 Temmuz 2016 gecesi hayata geçirilme teşebbüsünde bulunulan hain darbe girişimine karşı aziz milletimizin destansı karşı duruşunun 7.yıl dönümündeyiz. Şanlı tarihimiz, milletimizin nice kahramanlıkları ile doludur. Bu millet ki; ne vakit hürriyetine, bağımsızlığına, inancına, bayrağına, vatanına müdahale etmek isteyen ve göz diken birileri olduğunda küllerinden yeniden doğmuş; bağımsızlığına zeval gelmesine asla müsaade etmemiştir” dedi.

Tarih sahnesinde az rastlanır bir mücadele sergilendiğini anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

“1916’da Çanakkale’de, 1922’de Dumlupınar’da ortaya çıkan vatan aşkıyla dolu ruhumuz; tam yedi yıl önce bugün ülke genelinde yeniden dirilmiştir. Ve milletimiz tüm dünyaya vatanımız, bayrağımız, inancımız, demokrasimiz ve bağımsızlığımız için ölürüz demiştir. Hıyanetin ortaya çıktığı 15 Temmuz gecesi devleti, bayrağı, demokrasi ve hürriyeti için canını ortaya koyup tereddüt etmeden meydanlara, havalimanlarına koşarak tankların üzerine üzerine korkusuzca yürüyen kahraman milletimiz tüm dünyaya; ‘bu vatan asla ve asla sahipsiz değildir’ gerçeğini göstermiştir.

Tarih sahnesinde benzerine az rastlanır bir direnişle hain darbe girişiminin içerisinde bulunanlara karşı dimdik ayakta duran aziz milletimiz; İstiklal Marşımızın ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım; hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış; şaşarım. Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım’ mısralarındaki ruhun sonsuza kadar geçerli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.”

Yıldız’ın konuşmasının ardından darbenin seyrini değiştiren kahraman astsubay kıdemli başçavuş Ömer Halisdemir için Elbistan Halk Eğitimi Merkezi’nce hazırlanan ’30 Kuş’ kısa filmi izlendi. Program, şiirler ve ilahilerle devam etti. Daha sonra; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın videolu 15 Temmuz mesajı ekrandan izlendi.

Etkinliklere, Elbistan Kaymakam Vekili (Diyarbakır Vali Yardımcısı) Murat Yıldız, Elbistan Belediye Başkan Vekili Dilek Çevik, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Toprak, koordinatör mülki amirler, Elbistan İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Emre Dal, İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Koyuncu, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Servet Okur, MHP Elbistan İlçe Başkanı Üzeyir Bostan, İYİ Parti Elbistan İlçe Başkan Vekili Ramazan Taşdemir, daire amirleri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI