Bugun...


Bu Kampanya Alkışlanır
Tarih: 22-07-2023 22:53:09 Güncelleme: 22-07-2023 22:53:09 + -


Emniyetten “Mutluluğa Kurşun Sıkma” Projesi

facebook-paylas
Tarih: 22-07-2023 22:53

Bu Kampanya Alkışlanır

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, düğün, nişan, asker uğurlamasında havaya rastgele ateş açılması olaylarına ilişkin kapsamlı çalışma başlattı.

                Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü, silahla rastgele ateş açılması sonucu yaşanabilecek olumsuzlukların önlenmesi amacıyla "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceği Karartma" sloganlarının yer aldığı afişlerle vatandaşları bilgilendiriyor.

Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nde (TDP) görevli Komiser Nazan Koç, yapılan çalışmalarla ilgili verdiği bilgide; düğün, nişan ve asker eğlencesi gibi merasimlere sivil personel görevlendirildiğini söyledi.

Koç, “Düğün, nişan ve benzeri organizasyonlarda silahla havaya ateş açılması nedeniyle yaşanan üzücü olayların önüne geçilmesi için hayata geçirilen proje kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla Afşin İlçe Emniyet Müdürlüğümüze bağlı birimler tarafından çalışmalarımız devam ediyor. İnsanların bir anlık keyfiyeti sonucu başka yaşamlara son verilmesini engellemek ve silah atma olaylarına karşı farkındalık oluşturmak için "Mutluluğa Kurşun Sıkma Geleceğini Karartma" sloganına içeren afişler ilçemizin belirli noktalarına asıldı. Havaya sıkılan her kurşun aynı hızda yere düşmektedir. Düğün merasimlerine sivil görevliler tarafından katılım sağlanarak yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapılıyor. Düğün konvoylarında silah atma olaylarına karşı mahalle muhtarlarımız ile birlikte bilgilendirme toplantısı yapıldı. Asker uğurlaması sırasında araç konvoyu oluşturma, yol kesme kapatma gibi kamu düzeni ve güvenliğini tehlikeye sokan olaylara müsaade edilmiyor” dedi.

Bu konuda alınan ihbarlar ivedi olarak değerlendirilerek şüphelilerin tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik çalışmalarla, sorumlular hakkında adli ve idari işlemler yapıldığının altını çizen Koç, şunları söyledi:

“Sevincin coşkunun paylaşıldığı düğün, nişan, asker uğurlaması ve benzeri etkinliklerde havaya sıkılan her kurşun doğrudan veya yorgun mermi olarak aynı hızda geriye dönmekte bu durum can ve mal güvenliğimizi olumsuz etkilemekte. Bu mücadelede kolluk kuvvetlerimizin yapacağı her türlü çalışmada vatandaşlarımızın desteğinin büyük öneminin olduğunu hatırlatarak, çocuklarımızın geleceği için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir. Doğrudan veya yorgun mermi isabeti nedeniyle en mutlu günlerin en kötü günlerden biri haline gelmemesi için tüm vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Etkinliklerde silah kullanımının önüne geçmek için İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve İlçe Jandarma Komutanlığımız tarafından yürütülen denetimler ve bilgilendirme çalışmalarımız kararlılıkla ve hassasiyetle kesintisiz olarak devam edecektir.”




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI