Bugun...


Kaza Kurbanı Depremzede Toprağa Verildi
Tarih: 11-08-2023 00:24:03 Güncelleme: 11-08-2023 00:24:03 + -


İki Depremden Kurtuldu Silo Felaketinde Can Verdi

facebook-paylas
Tarih: 11-08-2023 00:24

Kaza Kurbanı Depremzede Toprağa Verildi

Kocaeli’nin Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) silosundaki patlamada ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Afşinli işçinin, depremde evinin yıkıldığı ve ilk maaşını bile alamadığı ortaya çıktı.

Derince ilçesinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) silosundaki patlamada ağır yaralanan ve dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Ekrem Kalkan’ın (19) cenazesi, baba ocağı Afşin’e getirildi.

6 Şubat’ta yaşanan depremde evi yıkılan, ailesi ile birlikte konteynerde kalan Ekrem Kalkan’ın inşaat işçisi babasına destek olmak için 25 gün önce çalışmak için Kocaeli’ne gittiği öğrenildi.

Talihsiz işçinin akrabası Hacı Arslantaş, Kalkan’ın ilk maaşını bile alamadan yaşamını yitirdiğini belirterek, “Ailesine destek amaçlı Kocaeli’ne çalışmaya gitmişti. Başına gelen bu felaketten dolayı hepimiz üzüldük. Babasına destek için 15-20 gün önce gitmişti” dedi.

Kalkan’ın akrabası Yunus Uluer’de; “Genç yaşta depremzede olarak ailesinin geçiminin temini için uzaklara gitti. Çok gençti 19 yaşında. Babasının durumu belli. Allah sabırlar versin. Herkes çok üzüldü” ifadelerini kullandı.

Ekrem Kalkan’ın cenazesi, öğle namazına müteakip Afşin ilçesi Eshab-ı Kehf Külliye Camiinde kılınan namazın ardından baba ocağı Gerger Mahallesi mezarlığına defnedildi.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
YUKARI