Bugun...


Gömülü Keleş’i “Namlu” Buldu
Tarih: 14-08-2023 01:15:20 Güncelleme: 14-08-2023 01:15:20 + -


Bahçesinde Kaleşnikof Tüfek Bulunan Bir Kişi Tutuklandı

facebook-paylas
Tarih: 14-08-2023 01:15

Gömülü Keleş’i “Namlu” Buldu

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın silah kaçakçılığı ve ticaretinin önlenmesine yönelik olarak düzenlediği operasyonda, toprağa gömülü olarak 2 adet Kaleşnikof AK-47 marka uzun namlulu silah ve 1 adet tüfek ele geçirilirken olayla ilgili 1 şüpheli tutuklandı.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı, ilçeye bağlı Büyükyapalak Mahallesi’nde bir şahsın silah kaçakçılığı ve ticareti yaptığı yönündeki istihbaratı değerlendirdi. Şahsın, elinde bulundurduğu Kaleşnikof marka uzun namlulu silahları satacağı bilgisine ulaşan jandarma ekipleri, adli makamlardan alınan arama kararı doğrultusunda şüphelinin ikameti, eklentileri ve aracında arama yaptı. Asayiş Şube Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli çok sayıda personelin katıldığı operasyonda ‘Namlu’ adlı bomba arama köpeği de yer aldı. Evin bahçesinde yapılan arama esnasında Namlu adlı bomba arama köpeğinin tepki verdiği nokta kazıldı. Kazı sonrasında beton büzün içine gizlenmiş şekilde 2 adet Kaleşnikof AK-47 marka uzun namlulu silah, 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve silahlara ait 7 adet şarjör ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Şüphelinin aracında yapılan aramada ise, silah kaçakçılığından elde edildiği değerlendirilen 99 bin 600 lira para bulundu. Ele geçirilen silah ve para ile araç da muhafaza altına alındı.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan şüpheli H.G., jandarmadaki işlemlerinin ardından Elbistan Adliyesi’ne sevk edildi. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Elbistan İlçe Jandarma Komutanlığı’nın, başta silah ticareti ve kaçakçılığı olmak üzere; düğün-nişan gibi törenlerde silah atılmasının önlenmesi amacıyla çalışmalarının 7 gün 24 saat aralıksız olarak süreceği bildirildi.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI