Bugun...


“Kahramanmaraş’ta Sorunlar Çözülemedi”
Tarih: 27-08-2023 23:31:45 Güncelleme: 27-08-2023 23:31:45 + -


CHP’li Öztunç: “İçme Suyu Sorunu Vatandaşı Canından Bezdirdi”

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2023 23:31

“Kahramanmaraş’ta Sorunlar Çözülemedi”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, orta hasarlı binaların yıkılıp yıkılmayacağına yönelik belirsizliğin giderilmesini istedi. Öztunç, Kahramanmaraş’ta ve ilçelerde su sorununun vatandaşları canından bezdirdiğini ifade etti.

Orta hasarlı binalarla ilgili yapılan açıklamaların vatandaşların durumunu daha da zorlaştırdığını belirten Öztunç, “Bu bilmecenin çözüme kavuşturulması gerekiyor” dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü eleştiren Öztunç, “AK Parti’nin milletvekilleri bakan karşılama komitesi, belediye başkanı da tur rehberi gibi davranıyor” ifadesini kullandı.

Öztunç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlediği basın toplantısında memleketi Kahramanmaraş’ta asrın felaketi sonrasında yaşanan sorunların çözülemediğini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ta hayatın normale dönmediğini vurgulayan Öztunç, içme suyu sorununun da vatandaşları canından bezdirdiğinin altını çizdi.

‘Kahramanmaraş'ta içmek, sulamak ve banyo yapmak için su yok’ diyen Öztunç, “Kahramanmaraş verdiği yüzde 75 oyun cezasını çekiyor. Verdiği oydan dolayı ödüllendirilmesi gerekirken cezalandırılıyor. Depremden 6 aydan fazla bir süre geçti ama hala susuz Kahramanmaraş. Şehirde su yok, ilçelerde su yok, mahallelerde su yok. Su sorununu çözmesi gereken Büyükşehir Belediye Başkanı tur rehberi gibi yerli yabancı misafirleri gezdirmekle meşgul. Şehrin sorunları ile ilgilenmiyor. AK Partili milletvekilleri de bakan karşılama komitesine döndü. Eli boş geliyor; ama eli dolu gidiyor. İşe gelince iş yok. Millet perişan. Medya CHP'yi tartışıyor; zamları, hükümetin yanlışlarını, deprem bölgesini konuşmuyor. Sayın Erdoğan ve iktidarın da zerre kadar umurunda değil" sözlerini sarf etti.

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binlerce bina olduğunu hatırlatan Öztunç, “Orta hasarlı binaların durumu ne olacak? 6 aydan fazla Zaman geçti açıklama yok. Vatandaş mağdur. Yaz bitecek kışa gireceğiz. Orta hasarlı binalara ne olacak? Yıkılacak mı güçlendirilerek mi? Hiçbir açıklama yok. Geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş'a Bakan Özhaseki geldi. ‘Orta hasarlı binaların tamamı yıkılacak’ dedi. Bir karar. Bir saat geçti milletvekilleri ve belediye başkanı açıklama yaptı "hayır yıkılmayacak" dediler. Hangisi doğru. Orta hasarlı binalar yıkılacak mı? Yıkılmayacak mı?” değerlendirmesinde bulundu.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YUKARI