Bugun...


Elbistan CHP’de “Gürbüz” Dönemi
Tarih: 27-08-2023 23:41:42 Güncelleme: 27-08-2023 23:41:42 + -


Barış Arslan Bayrağı Gürbüz’e Devretti

facebook-paylas
Tarih: 27-08-2023 23:41

Elbistan CHP’de “Gürbüz” Dönemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nın, tek listeyle gerçekleştirilen 38.olağan kongresinde başkanlık görevine Av. Onur Gürbüz seçildi.

                Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nda bayrak değişimi yaşandı. CHP Elbistan İlçe Başkanlığı’nın 38.olağan kongresi yapıldı. Kongrede mevcut Başkan Tayfun Barış Arslan aday olmadı. Kongre, başkan adayı Av. Onur Gürbüz’ün hazırladığı tek liste ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede ilk olarak divan oluşturuldu. Divan başkanlığını ise CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek yaptı. Divanın oluşturulmasının ardından gündeme geçildi. İlçe teşkilatının geçmiş dönemlere ait faaliyet ve mali raporlarının onaylanmasının ardından siyasi konuşmalar yapıldı.

Kongreye, CHP Parti Meclis Üyesi Nevaf Bilek, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Gündeme ilişkin ilk konuşmayı yapan isim mevcut Başkan Tayfun Barış Arslan oldu. Ardından kürsüye gelen CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kongrenin son konuşmasını ise, CHP Elbistan İlçe Başkanı seçilen Av. Onur Gürbüz yaptı.

Başkan Gürbüz, şahsına ve ekibine duyulan güvenden dolayı tüm delegelerle partililere teşekkür ederek, “zor bir süreçte görev aldık. Bunun farkındayız. Şuna inanmanızı istiyorum; eleştiriler var farkındayız. Eleştirici olacağız, hep birlikte çalışacağız. Bu salondaki her bir kişiye benim ihtiyacım var. Hep birlikte çalışarak partimizi daha ileriye taşımaya çalışacağız. Çok kısa bir süre önce seçim kaybettik. Bir umutsuzluk, bir moral bozukluğumuz var. Ancak köke Kuvayı Milliye ye dayanan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyet Halk Partisi’nde umutsuzluğa yer yoktur. Azim vardır, kararlılık vardır ve mücadele vardır. Biz bu mücadeleyi bu salondaki herkesle yapacağız. Geçmiş dönem tüm ilçe başkanlarımın bana destek vermesini istiyorum. Çok kötü bir süreç geçirdik, çok kötü bir felaket yaşadık. Zorlu bir görevi devraldık. Önümüzde bir yerel seçim var. İlhami başkanım burada biz büyükşehir meclis üyesi olarak 62 kişinin içinde 4 kişi olarak büyükşehir belediye meclisini inlettik. Önümüzdeki süreç içerisinde Elbistan’ın delegesini alabilmek için bu seçimlerde iddialı konuma getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Büyükşehir belediye meclis üyelerimi 62 kişinin içinde 4 kişi olarak değil daha fazla temsil edeceğiz, sesimizi daha gür çıkaracağız. Halkımızın problemlerini daha fazla dile getireceğiz. Katılılarınızdan dolayı ayrı ayrı hepinize teşekkür ediyorum.

Konuşmalar sonrasında oy kullanma işlemine geçildi. Başkan adayı Av. Onur Gürbüz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elbistan İlçe Başkanı oldu.




Kaynak: HASANAKİ



İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
YUKARI